Αυτοί είναι οι δύο γιατροί που έχασαν τη ζωή τους

Estimated read time 1 min read

Συντετριμμένοι είναι οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας από τον αδόκητο θάνατο των δυο συναδέλφων τους, Τηλέμαχο Ζαφειρίδη, παθολόγο- εντατικολόγο και Θεόδωρο Χατζόπουλο, αναισθησιολόγο, οι οποίοι βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους όταν τους καταπλάκωσε χιονοστιβάδα στον Όλυμπο.

Οι δυο φίλοι και συνάδελφοι ήταν από τους γιατρούς που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά του κορωνοϊού στη ΜΕΘ του νοσοκομείου και όπως είπε στο protothema.gr ο διευθυντής της ΜΕΘ κ. Απόστολος Κομνός :«Δεν θα χάσει μόνο η Λάρισα δυο εκπληκτικούς γιατρούς και ανθρώπους αλλά και όλη η ευρύτερη περιοχή. Ο Τηλέμαχος ήταν γιατρός του τμήματός μας και ο Θοδωρής με το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού είχε πάρει απόσπαση στη ΜΕΘ και βοήθησε ένα σωρό κόσμο. Ο Τηλέμαχος ήταν άνθρωπος και γιατρός και έκανε μοναδικά πράγματα. Ήταν ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στον τομέα ποιότητας στην Ευρωπαϊκή Εταιρεία Θεραπείας. Ήταν άξιος γιατρός και άνθρωπος. Κανείς μας δεν μπορεί να το πιστέψει».

Το πάθος και των δυο γιατρών για το σκι ήταν μεγάλο και το απολάμβαναν εδώ και χρόνια. Όπως εξήγησε ο κ. Κομνός ήταν μετά από εφημερία και είχαν ρεπό. «Η άδειά τους ήταν το χειμώνα για να μπορούν να απολαμβάνουν το χόμπι τους. Ο Τηλέμαχος ήταν και δάσκαλος του σκι, απ’όσο ξέρω δεν ήταν πρωτάρης. Ο Τηλέμαχος αφήνει πίσω του τρια παιδιά και ο Θοδωρής ένα παιδάκι όλους ανήλικα».

Οι δυο γιατροί βρίσκονταν με ακόμη ένα άτομο στην περιοχή Ξερολάκι, στον Όλυμπο, στην προσπάθεια τους να ανέβουν το βουνό. Σύμφωνα με πληροφορίες είχαν πάει μαζί και άλλη ομάδα ορειβατών-σκιέρ αλλά είχαν χωριστεί σε ομάδες των τριών ατόμων.

Ο τρίτος της παρέας των γιατρών μόλις χτυπήθηκαν από τη χιονοστιβάδα κατάφερε να βγει από το χιόνι και ειδοποίησε διασώστες και τις Αρχές ενημερώνοντας πως οι δυο φίλοι του αγνοούνται. Μετά από έρευνες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και της ΕΜΑΚ, το πλήρωμα σούπερ πούμα εντόπισε τους δυο άνδρες χωρίς τις αισθήσεις τους. Οι δυο γιατροί μεταφέρθηκαν στον Κοκκινοπηλό και από εκεί στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας:

Σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας αναφορικά με τον θάνατο των δύο γιατρών στον Όλυμπο, επισημαίνει:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας εκφράζει την ανείπωτη θλίψη του για τον άδικο θάνατο δύο μάχιμων γιατρών, μετά από τραγικό ατύχημα στον Όλυμπο.

Η ιατρική κοινότητα αλλά και η κοινωνία της Λάρισας είναι συγκλονισμένη. Ο πρόωρος θάνατος των δύο συναδέλφων ενός αναισθησιολόγου και ενός παθολόγου-εντατικολόγου, επιμελητών Α΄ της ΜΕΘ του Γ.Ν. Λάρισας, από πτώση χιονοστιβάδας στο βουνό των Θεών, κατά την άσκηση του αγαπημένου τους αθλήματος της ορειβασίας, μας συγκλονίζει και ταυτόχρονα μας προβληματίζει γιατί ο χαμός τους αφαιρεί από την πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού δύο αξιόλογους επιστήμονες.

Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες τους».

Ειδήσεις σήμερα:

Εποχή Μπάιντεν: Ψάχνει συμβιβασμό με το Ιράν, παγώνει την πώληση F-35 στις μοναρχίες του Κόλπου

«Πόλεμος» για τα εμβόλια: Κλιμακώνεται η διαμάχη ΕΕ – Βρετανίας για τις προμήθειες

Προφυλακίστηκε ο 38χρονος προπονητής που κατηγορείται για τον βιασμό της 11χρονης

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author