Αυτή είναι η πρόταση του εισαγγελέα

Estimated read time 1 min read

Για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας να καθίσει στο εδώλιο η 36χρονη Έφη προκειμένου να δικαστεί για την επίθεση με βιτριόλι στην 35χρονη Ιωάννα, ζητεί με πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης.

Η εισαγγελική πρόταση έρχεται αμέσως μετά την συμπληρωματική απολογία της κατηγορουμένης κατά την οποία έσπασε τη σιωπή της και ομολόγησε την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα τον Μάιο του 2020. Η κατηγορουμένη, ωστόσο, αν και είχε ζητήσει συγγνώμη από το θύμα, δεν αποδέχθηκε ενώπιον της ανακρίτριας το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας αλλά αυτό της σωματικής βλάβης.

Τώρα ωστόσο ο εισαγγελέας ζητεί να παραπεμφθεί σε δίκη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, η κατηγορουμένη αναφέροντας σύμφωνα με πληροφορίες ότι η 36χρονη ήθελε να σκοτώσει την κοπέλα. Ο εισαγγελέας επικαλείται στοιχεία των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ασφάλειας λόγω της ποσότητας και της πυκνότητας του υλικού.

Πάντως τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή η μη της 36χρονης σε δίκη τον έχει το συμβούλιο το οποίο θα αποφανθεί με βούλευμά του.

Η απολογία

«Με την κίνησή μου αυτή δεν ήθελα να τη σκοτώσω. Δεν στόχευσα ποτέ να την σκοτώσω αλλά να την πονέσω και να την τραυματίσω. Απλώς ποτέ δεν φαντάστηκα ότι η απερίσκεπτη μου αυτή η ενέργεια θα προξενούσε σε τέτοια έκταση ζημιά και ένα μεγάλο Γολγοθά που θα διανύει και θα διανύσει σε βάθος χρόνου». Με αυτά τα λόγια είχε επιχειρήσει πάντως ενώπιον της ανακρίτριας να δικαιολογήσει την αποτρόπαια πράξη της.

«Μακάρι να γύριζα το χρόνο πίσω, να μην είχε συμβεί τίποτα από όλα αυτά σε κανέναν Λυπάμαι πολύ για το αποτέλεσμα αυτό. Για αυτό αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη αυτής της πράξης θα τιμωρηθώ και καλώς θα τιμωρηθώ» είπε στην απολογία της ανακρίτρια η 36χρονη και αμέσως μετά επέστρεψε στις φυλακές όπου κρατείται από τον περασμένο Ιούνιο, οπότε και είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενη για την υπόθεση.

Ανακρίτρια: Ανακρίτρια αποδέχεστε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας;

Κατηγορούμενη: Δεν αποδέχομαι την κατηγορία όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο. Αποδέχομαι το αδίκημα της σωματικής βλάβης. Όλα τα έτη του ενήλικου βίου μου τα έχω διανύσει χωρίς προβατική συμπεριφορά. Η στάση μου αυτή απέδειξε ότι υπερισχύει ο τρόπος ανατροφής μου και η δομή της προσωπικότητάς μου. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι αμετανόητη και ανάλγητη και για αυτό με τη σημερινή μου απολογία μου θέλω να ζητήσω ειλικρινή και ταπεινή συγγνώμη για το κακό και τη θλίψη που προκάλεσα στην ίδια και στην οικογένειά της την οποία ελπίζω και να αποδεχτούν. Λυπάμαι ειλικρινά από τα βάθη της ψυχής μου.

Η κατηγορουμένη ανέφερε πως είχε αποκτήσει μια αρρωστημένη εμμονή με την Ιωάννα. Είπε χαρακτηριστικά: «Τη θεώρησα υπεύθυνη για ένα πολύ προσωπικό ζήτημα το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για εμένα. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και με έκανε να δω τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Δεν θέλω να το αναπτύξω περαιτέρω ώσπου να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο και να ειπωθούν όλες οι αλήθειες. Δεν θα ήθελα να παρερμηνευτεί τίποτα από τα παραπάνω με εικασίες και φανταστικά σενάρια για αυτό. Προς το παρόν παραμένω σε όσα είπα ως τώρα».

«Δεν ήθελα να τη σκοτώσω»

Στη συνέχεια της απολογίας της η κατηγορουμένη υποστήριξε ότι ρίχνοντας το βιτριόλι στην άτυχη Ιωάννα ήθελε να την πονέσει και να την τραυματίσει.

Συγκεκριμένα, κατέθεσε: «Με την κίνησή μου αυτή δεν ήθελα να την σκοτώσω. Δεν στόχευσα ποτέ να τη σκοτώσω αλλά να την πονέσω και να την τραυματίσω. Απλώς ποτέ δεν φαντάστηκα ότι η απερίσκεπτη μου αυτή η ενέργεια θα προξενούσε σε τέτοια έκταση ζημιά και ένα μεγάλο Γολγοθά που θα διανύει και θα διανύσει σε βάθος χρόνου. Μακάρι να γύριζα το χρόνο πίσω, να μην είχε συμβεί τίποτα από όλα αυτά σε κανέναν. Λυπάμαι πολύ για το αποτέλεσμα αυτό. Για αυτό αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη αυτής της πράξης θα τιμωρηθώ και καλώς θα τιμωρηθώ».

Ειδήσεις σήμερα 

Γερμανία: Στον «αέρα» η διάσκεψη Μέρκελ-πρωθυπουργών κρατιδίων λόγω διαφωνιών για τη διαχείριση της πανδημίας

Χιλή: Ολοένα νεότεροι οι ασθενείς με την COVID-19 που χρειάζονται εισαγωγή σε ΜΕΘ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Πωλείται σε δημοπρασία το «ποδήλατο της ντροπής»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author