Αυτές είναι οι τριάντα εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές

Estimated read time 1 min read

Ολοκληρώθηκε η φάση κατάθεσης προσφορών για τα 10 εκατομμυρίων self-tests, σύμφωνα με ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά.

Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση ενδιαφέροντος κατέθεσαν φακέλους οι κάτωθι 30 εταιρείες: Naturalis, Petroil, Μίγκος, Δίγκας, ENNOVATIVE, Bioplus, Dermis, ΦΑΓΚΡΟΝ, ΑΝΤΙΣΕΛ, Helix, Biospeedia, Ramma Dental, Medhealth, Hygiene ONE, GMK Medical, Ξενοφών Γερμανός, Swiss Med, Medella, Asklipios Medical Group, URF Pharmaceutical, BIOSNA, Roche, QEFII, Πήγασος, MEEPMENT, BIOPROM, MARVIFARM, Anats, MedTrust και Anachem.

Όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα, η διαδικασία βρίσκεται στην φάση της Τεχνικής Αξιολόγησης των προφερόμενων τεστ από Επιτροπή που αποτελείται από τρεις καθηγητές από τρία διαφορετικά πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις επόμενες ώρες, έτσι ώστε αύριο να αποσταλεί ο φάκελος του διαγωνισμού στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την διενέργεια προσυμβατικού ελέγχου.




Όπως είναι γνωστό, η εταιρεία που θα κατακυρωθεί θα πρέπει να παραδώσει άμεσα τα 10 εκατ. τεμάχια (σε 7 ημέρες), δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι αρχές Απριλίου θα ξεκινήσει η δωρεάν διανομή τους στους πολίτες μέσω των φαρμακείων.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες τα self tests αναμένεται να είναι ένα «σημαντικό «όπλο» στη φάση του σταδιακού ανοίγματος της κοινωνίας και της οικονομίας.

Τα τεστ θα είναι υποχρεωτικά σε σχολεία και εργαζόμενους συγκεκριμένων κλάδων, όπως η εστίαση και ο τουρισμός, ώστε να απομονώνονται άμεσα θετικά κρούσματα και να προλαμβάνονται συρροές χωρίς να απειλούνται επιχειρήσεις και σχολικές μονάδες με κλείσιμο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ιταλός υπουργός Υγείας: Το «ψηφιακό πράσινο πάσο» είναι ο σωστός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε

Εικόνες εποχών… προ κορωνοϊού στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Για βόλτα οι Αθηναίοι στη «σκιά» της Ακρόπολης (φωτογραφίες)

Στους 23 οι νεκροί από την κατάρρευση της δεκαώροφης πολυκατοικίας στο Κάιρο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author