Αυτές είναι οι αλλαγές στην κυβέρνηση Μητσοτάκη – Τι ανακοίνωσε ο Πέτσας

Estimated read time 1 min read

Αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ανακοίνωσε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας , από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

Οι φήμες περί ανασχηματισμού υπήρχαν εδώ και καιρό ωστόσο, χθες Δευτέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε διορθωτικές κινήσεις που αποτελούν «ενίσχυση του κυβερνητικού έργου» όπως ο ίδιος χαρακτήρισε τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι στόχος αυτού του «μη ανασχηματισμού» είναι η ενίσχυση του κυβερνητικού έργου σε τομείς που επιβάλουν καλύτερο συντονισμό και ταχύτητα. 

Η ορκωμοσία θα γίνει αύριο στις 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο.

https://www.youtube.com/watch?v=Bzgti9jc5xg

Διαβάστε επίσης: Ανασχηματισμός με τις εκλογές στο φόντο

Στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία είχε σημάνει συναγερμός ήδη από την περασμένη εβδομάδα. Η λογική της επιλογής του συγκεκριμένου τάιμινγκ για τον ανασχηματισμό οφείλεται στο ότι οι νέοι υπουργοί θα έχουν χρόνο ώστε να ενημερωθούν για το χαρτοφυλάκιό τους, ενώ το νέο κυβερνητικό σχήμα θα έχει το περιθώριο να βρει την περπατησιά του προτού αρχίσει η νέα πολιτική σεζόν τον Σεπτέμβριο από τη ΔΕΘ.

Οι πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι στο επίπεδο των προσώπων, και δη των υπουργών, ο ανασχηματισμός θα είναι περιορισμένος, ενώ θα περιλαμβάνει τις διορθωτικές παρεμβάσεις που έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός σε τομείς που αποδείχτηκε τους τελευταίους μήνες ότι πάσχουν. Από εκεί και μετά θα δοθεί έμφαση στα οικονομικά σε συνάρτηση με τη δημιουργία μιας νέας δομής, η οποία θα έχει αποστολή να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ευρωπαϊκά κονδύλια στην κατεύθυνση του αναπτυξιακού σχεδιασμού της οικονομίας, όπως περιγράφεται στο πόρισμα της επιτροπής Πισσαρίδη.

Από την περιγραφή της η νέα δομή θα είναι ανάμεσα στο Οικονομικών και το Ανάπτυξης και από τη στιγμή που θα συνδέεται εκ των πραγμάτων με τη διανομή κονδυλίων θα χρειαστεί βέβαια ένας άνθρωπος της οικογένειας. Ακούγεται ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με τον μέχρι τώρα τυπικά προϊστάμενο υπουργό του Χρήστο Σταϊκούρα.

Το αν θα μετακινηθεί στον κύκλο των παραγωγικών υπουργείων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είναι απόφαση που συναρτάται και με τις αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο και την ενδεχόμενη αναβάθμιση της Αριστοτελίας Πελώνη σε θέση εκπροσώπου.

Ανοικτό είναι αν ο πρωθυπουργός θα κρατήσει στους τομείς Εξωτερικών και Αμυνας το ίδιο σχήμα με το οποίο πορεύτηκε μέχρι τώρα.

Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαχέονται από κύκλους πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου, στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα θα είναι περισσότερες γυναίκες, ενώ θα αξιοποιηθούν πιο πολλά στελέχη από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. 

https://www.youtube.com/watch?v=Bzgti9jc5xg



Πηγή άρθρου www.documentonews.gr

You May Also Like

More From Author