Αυξημένα τα κρούσματα σήμερα – Πληροφορίες για πάνω από 3.500

Estimated read time 1 min read

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021, 13:13

Κορυφώνεται το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα από 3.500 κρούσματα. 

Μάλιστα, νωρίτερα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, κατά την επίσκεψή του στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ανέφερε ότι σήμερα θα υπάρχει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ δήλωσε ότι «οι τελευταίες εβδομάδες είναι πολύ δύσκολες» και σημείωσε ότι «θα συνεχίσουμε και τις επόμενες να βλέπουμε αύξηση κρουσμάτων. Χρειάζεται από όλους υπομονή και τήρηση των μέτρων», ενώ επεσήμανε ότι και σήμερα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων θα είναι ιδιαίτερα υψηλός.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες με υπομονή και θέληση και υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας, ενότητας και κοινής προσπάθειας.

Ειδικότερα, τόνισε ότι «τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας καλούμαστε να αγωνιστούμε όλοι μαζί και θα ξεπεραστεί και αυτή η δυσκολία». Μάλιστα, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «φέτος θα κάνουμε Πάσχα καλύτερο από πέρυσι και λίγο μετά θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες. Αρκεί να έχουμε υπομονή και θέληση για αγώνα και προσπάθεια και να μην παρασυρόμαστε από τα εύκολα διλήμματα και τα εύκολα μηνύματα».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκαν 1.707 νέα κρούσματα, με την Αττική να παραμένει στο «κόκκινο» καθώς 801 μολύνσεις εντοπίστηκαν στο Λεκανοπέδιο. Στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 130 νέα κρούσματα και στην Αχαΐα 116. Σημειώνεται ότι ο δείκτης θετικότητας (δηλαδή ο λόγος κρουσμάτων προς αριθμό τέστ) εκτινάχθηκε στο 12,1%. Σημειώνεται ωστόσο πως η Κυριακή και η Δευτέρα δεν θεωρούνται ενδεικτικές ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων που ανακοινώνονται, καθώς το Σαββατοκύριακο πραγματοποιούνται λιγότερα τεστ.

Πηγή άρθρου www.liberal.gr

You May Also Like

More From Author