Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Έρχεται δεύτερο κύμα καύσωνα – Πού και πότε θα «χτυπήσουν» 42αρια – Newsbomb – Ειδησεις

Estimated read time 1 min read

Καιρός: Λίγες ημέρες μετά το μεγάλο κύμα καύσωνα στις αρχές Ιουλίου, ο υδράργυρος παίρνει και πάλι την ανιούσα – Τι λέει στο Newsbomb.gr ο Τάσος Αρνιακός – Πού και πότε θα «χτυπήσουν» 42αρια

Απότομη θα είναι άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες, με καύσωνα – «εξπρές» να αναμένεται από την Τετάρτη να πλήξει τη χώρα. Ύστερα από τους δυνατούς ανέμους των προηγούμενων ημερών, ο υδράργυρος θα δείξει 40άρια μέσα στις επόμενες ημέρες και σε αρκετές περιοχές ίσως… σκαρφαλώσει και στους 42.

H άνοδος θα αρχίσει από τα δυτικά την Τρίτη.

Ο Τάσος Αρνιακός μίλησε στο Newsbomb.gr δίνοντας την πρόγνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με όσα είπε ο μετεωρολόγος, την Τρίτη (13/7) ο υδράργυρος θα φτάσει στους 38 – 39 βαθμούς ενώ τα μποφόρ στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 6.

Σύμφωνα με τον ίδιο την Τετάρτη και την Πέμπτη (14 και 15 Ιουλίου) η θερμοκρασία θα ανέβει στους 40 – 42 βαθμούς Κελσίου. “Σε περιοχές όπως η Θεσσαλία, η Λαμία και η Νότια Πελοπόννησος ο υδράργυρος θα ανέβει στα υψηλότερα επίπεδά του”, ανέφερε στο Newsbomb.gr, ο κ. Αρνιακός.

Και πρόσθεσε: “στα νησιά οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν 36-38 βαθμούς με την υψηλότερη να καταγράφεται στην Μεσαρά της Κρήτης. Από την Παρασκευή η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει και θα έχουμε ένα πιο δροσερό σαββατοκύριακο”

Για περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού καθώς και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για την Δευτέρα 12 Ιουλίου

Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις
πρόσκαιρα αυξημένες, με τοπικούς όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και
απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο
τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές
νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και
πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα
ηπειρωτικά τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου τους
32 με 33 και στις Κυκλάδες τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο πλανήτης «φλέγεται»

Το Σαββατοκύριακο οι υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν στο μεγαλύτερο τμήμα των ακτών του Ειρηνικού αλλά και στην ενδοχώρα μέχρι τα Βραχώδη Όρη, στην δυτική πλευρά τους.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το Λας Βέγκας έφθασε στο ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας που έχει καταγράψει μέχρι σήμερα, τους 47,2 βαθμούς Κελσίου, μια θερμοκρασία η οποία έχει σημειωθεί στην πόλη μια φορά το 1942 και άλλες τρεις από το 2005.

Οι μετεωρολόγοι εξέδωσαν προειδοποίηση για υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες στην πόλη μαζί με πολλά άλλα αστικά κέντρα περιλαμβανομένης της νότιας πόλης Φοίνιξ και του Σαν Χοσέ -το κέντρο της Σίλικον Βάλεϊ νότια του Σαν Φρανσίσκο.

«Πάνω από 30 εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν είτε υπό προειδοποίηση για υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες ή υπό σύσταση για υψηλές θερμοκρασίες», ανακοίνωσε η Υπηρεσία.

Ο καύσωνας αυτού του Σαββατοκύριακου ακολουθεί έναν άλλον που έπληξε τις δυτικές ΗΠΑ και τον Καναδά στο τέλος Ιουνίου.

Ο περασμένος μήνας ήταν ο θερμότερος Ιούνιος που έχει καταγραφεί στη Βόρεια Αμερική, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία παρακολούθησης του κλίματος της ΕΕ.

Ισπανία: Καύσωνας πλήττει τη χώρα

Την ίδια ώρα, κύμα καύσωνα επικρατεί σήμερα στο μεγαλύτερο τμήμα της Ισπανίας με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου και τους ντόπιους και τους τουρίστες να αναζητούν χώρους δροσιάς.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία AEMET εξέδωσε προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στην πρωτεύουσα Μαδρίτη και στην πόλη του νότου, Σεβίλλη, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 40 βαθμούς.

Αύριο Δευτέρα, ο πρώτος αυτός καύσωνας της χρονιάς αναμένεται να κινηθεί ανατολικά και στη συνέχεια να εξασθενήσει.

Κάποιοι αναζήτησαν καταφύγιο από τον καύσωνα στις κλιματιζόμενες αίθουσες του μουσείου Prado της Μαδρίτης, στις συλλογές του οποίου περιλαμβάνονται έργα του Ρέμπραντ, του Ρούμπενς και του Ελ Γκρέκο.

«Κρίναμε ότι αυτή θα ήταν μια καλή ιδέα για μια ημέρα σαν τη σημερινή», λέει η 44χρονη Ρόζα Αλφαγκέμε καθώς περιμένει στην ουρά έξω από το μουσείο μαζί με τον σύζυγό της και την εξάχρονη κόρη τους.

«Κάθε χρόνο είναι έτσι, σχεδόν το ξεχνάμε», σχολιάζει η ίδια και προσθέτει ότι το σπίτι της οικογένειας δεν διαθέτει κλιματιστικό.

Άλλοι προτίμησαν το γειτονικό πάρκο Retiro, όπου βρίσκεται μια τεχνητή λίμνη ή τις δημοτικές πισίνες.

Τα εισιτήρια για τις 19 εξωτερικές πισίνες της πρωτεύουσας εξαντλήθηκαν σήμερα δεδομένου ότι η χωρητικότητα είναι περιορισμένη λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι μετεωρολόγοι ανακοίνωσαν ότι η θερμοκρασία πιθανόν να σκαρφαλώσει στους 44 βαθμούς σήμερα στην Κοιλάδα του Γουαδαλκιβίρ, κοντά στη Σεβίλλη.

Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στη χώρα είναι 49 βαθμοί Κελσίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Καρακώστας: Έχασε τους γονείς του από κορονοϊό – Αρίστευσε στις Πανελλήνιες



Πηγή άρθρου www.newsbomb.gr

You May Also Like

More From Author