Αρνητικό rapid test και στην επιστροφή από νησιά ζητούν ειδικοί

Estimated read time 1 min read

Να ενεργοποιηθούν νέα μέτρα στη μετακίνηση για τα νησιά ζητούν οι ειδικοί του Υπουργείου Υγείας. Ειδικότερα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε να υπάρχει αρνητικό rapid test για κορωνοϊό και στην επιστροφή από νησιά. Η εισήγηση για το ταξίδι της επιστροφής αφορά κατοίκους, τουρίστες και εργαζόμενους. Η συγκεκριμένη πρόταση έρχεται την ώρα που στη Ραφήνα εντοπίστηκαν 14 κρούσματα σε καράβι από την Ίο.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και αρκετές ημέρες έχουν ενεργοποιηθεί για το ταξίδι με πλοίο συγκεκριμένες αλλαγές στις μετακινήσεις προς τα νησιά. Ειδικότερα, το αρνητικό rapid test αποτελεί προϋπόθεση για την επιβίβαση σε πλοίο με προορισμό τα νησιά και όχι για την επιστροφή από αυτά, για την οποία υπάρχει μόνο σύσταση για self test.

Παράλληλα, οι ειδικοί ζήτησαν να γίνεται κάθε εβδομάδα ένα rapid test σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε ακτοπλοϊκές και αεροπορικές εταιρείες.

Είσοδος στα γήπεδα – Η εισήγηση των ειδικών για τους φιλάθλους – Τι προτείνουν για την πληρότητα

Στην εισήγησή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων προτείνει επίσης να υπάρχουν μόνο εμβολιασμένοι φίλαθλοι στα γήπεδα.

Αναφορικά με το ποσοστό πληρότητας προτείνουν να οριστεί στο 75% για τους ενήλικους. Το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 80%, καθώς προβλέπεται και ένα 5% για παιδιά, τα οποία πρέπει να έχουν κάνει self test.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις



Πηγή άρθρου www.athensvoice.gr

You May Also Like

More From Author