Αρνητές εμβολίου: Δικογραφίες για τέσσερις ιστοσελίδες και έξι λογαριασμούς στα social media

Estimated read time 1 min read

Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της έρευνας για την προέλευση και την ταυτότητα διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Όπως ανακοινώθηκε, εντοπίστηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία για τέσσερις ιστοσελίδες και για έξι λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα αδικήματα που διερευνώνται ότι έχουν διαπραχθεί είναι: Διασπορά ψευδών ειδήσεων, διέγερση σε ανυπακοή και απόπειρα απάτης.

Σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες, οι οποίες υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Η αρμόδια εισαγγελική αρχή εξέδωσε παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και περαιτέρω διερεύνηση των υποθέσεων.

Οι έρευνες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζονται για τις συγκεκριμένες 10 περιπτώσεις αλλά και για άλλες που μπορεί να προκύψουν.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, είχε δώσει εντολή στον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Βασίλη Παπακώστα, να διερευνήσει αμέσως την προέλευση και την ταυτότητα των διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία.

«Πρέπει να διερευνηθεί ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις ιστοσελίδες που αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία», δήλωσε μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, όπου παρουσιάστηκε έγγραφο στο οποίο φαίνεται η προσπάθεια εξαπάτησης πολιτών, από τους οποίους ζητούνται χρήματα έτσι ώστε να τους εξασφαλίσουν ότι δεν θα έχουν καμία επίπτωση στην περίπτωση μη τήρησης των μέτρων ή μη εμβολιασμού κατά της Covid.

Τελευταίες ειδήσεις

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author