Αρκουμανέας: Κοντά στα 3.000 σήμερα τα κρούσματα

Estimated read time 1 min read

Το σημαντικό είναι ότι παρά την γεωμετρική αύξηση δεν έχουν αυξηθεί ούτε οι εισαγωγές ούτε οι διασωληνωμένοι, τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, σε μια προσπάθεια να «χρυσώσει το χάπι» της προαναγγελίας των σημερινών κρουσμάτων, που όπως είπε, θα είναι κοντά στα 3.000. 

Πρέπει να μάθουμε να βλέπουμε τον μέσο όρο ηλικίας εκτός από τα κρούσματα, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας χθες ήταν 27 και έχει μειωθεί από τα 49, ανέφερε πάντως σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ και κάλεσε ξανά όλους όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να το ξανασκεφτούν και να κλείσουν ραντεβού, αλλά και όλους τους πολίτες να φορούν τις μάσκες και να μην χαλαρώνουν, υπενθυμίζοντας ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι 60% πιο μεταδοτική.

Ο κ. Αρκουμανέας τόνισε ότι δεν πρέπει να μένουμε μόνο στα κρούσματα, αλλά να κοιτάμε και τους άλλους επιδημιολογικούς δείκτες οι οποίοι δείχνουν την πραγματική εικόνα. Είπε επίσης ότι έχουμε 150% αύξηση στα κρούσματα και ο μέσος όρος ηλικίας τους έχει πέσει πολύ.

Η εκθετική αύξηση στα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα, σε συνδυασμό με τη μετάλλαξη Δέλτα, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία, αλλά και εκτιμήσεις που μπορούν να χαρακτηριστούν ως και εφιαλτικές για τα επόμενα 24ωρα.

Σε σχέση με την προηγούμενη Δευτέρα, τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες (13/07), παρουσίασαν αύξηση 157,80%! Από τα 801 στις 5 Ιουλίου, φτάσαμε σήμερα στα 2.065, τα οποία προβληματίζουν τους ειδικούς.

Αν ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων παραμείνει ο ίδιος, τότε θα ξεπεράσουν τα 3.000 και σε ένα πιο δυσμενές σενάριο, ακόμα και το φράγμα των 4.000 όπως εκτιμούν κάποιοι επιστήμονες.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author