Αρθρογράφος της Hurriyet εξυμνεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Ο απόφοιτος του Χάρβαρντ τον οποίο αποθέωσε το Κογκρέσο

Estimated read time 1 min read

Ένας από τους κορυφαίους Τούρκους αναλυτές, ο Σεντάτ Εργκίν, σε άρθρο του στη Hurriyet αποθεώνει τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την παρουσία του στις ΗΠΑ.

Ο Σεντάτ Εργκίν αναλύει την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο και εξηγεί πόσο καλογραμμένη ήταν. Τονίζει πως τόσο η Κάμαλα Χάρις, όσο και η Νάνσι Πελόζι εξέφρασαν τον θαυμασμό τους στον «απόφοιτο του Χάρβαρντ, Μητσοτάκη», συγκρίνοντας ουσιαστικά τον Έλληνα πρωθυπουργό με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ενδεικτικό είναι πως σχολιάζοντας την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού, ο Εργκίν σημειώνει ότι έδωσε παραδείγματα από την Ελληνική Ιστορία και ενθουσίασε την αμερικανική Γερουσία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αναφορά στα F-35

«Υπάρχει μια θεμελιώδης αλήθεια που δείχνει σε όλους αυτή η επίσκεψη. Οι σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ χάνουν συνεχώς έδαφος, μεταξύ άλλων προβλημάτων, όπως η αγορά των S-400 από τη Ρωσία και ως απάντηση οι ΗΠΑ απομάκρυναν την Άγκυρα από το πρόγραμμα των F-35», αναφέρει ο αρθρογράφος της Hurriyet.

«Από την άλλη, όταν βλέπουμε το ελληνικό μέτωπο, οι σχέσεις με τις ΗΠΑ διανύουν μια από τις πιο στενές περιόδους της ιστορίας τους, αντιστρόφως ανάλογη με την Τουρκία. Όσο περισσότερο η Τουρκία απομακρύνεται από τις ΗΠΑ, τόσο πλησιάζει η Ελλάδα σε αυτή τη χώρα».

Παράλληλα στο σχόλιό του κάνει αναφορά στη συμφωνία Ελλάδας και ΗΠΑ για τη στρατιωτική βάση στην Αλεξανδρούπολη. «Όπως φαίνεται στην τελευταία συμφωνία για τις βάσεις, η Αθήνα δίνει λευκή επιταγή στις ΗΠΑ για τις στρατιωτικές της απαιτήσεις. Διαθέτει τρεις νέες βάσεις, εκτός από τη ναυτική και αεροπορική βάση στο νησί της Κρήτης. Το γεγονός ότι η Αλεξανδρούπολη έχει γίνει η σημαντικότερη logistics βάση των ΗΠΑ για το μέτωπο των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης είναι μια άλλη εξέλιξη που πρέπει να υπογραμμιστεί», τονίζει.

Κλείνοντας κάνει αναφορά και στη δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην αρχή της εβδομάδας πως «δεν υπάρχει πλέον κανένας Μητσοτάκης για μένα» και ότι δεν θα συναντιέται πλέον μαζί του: «Πίσω από αυτή κρύβεται η αντίδρασή του στην ισχυρή κίνηση που έκανε ο Μητσοτάκης κατά της Τουρκίας, κατά την περιοδεία του στην Ουάσιγκτον».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr

You May Also Like

More From Author