Από το μηδέν ξεκινούν πάλι οι έρευνες για την Αγγελική

Από το μηδέν ξεκινούν πάλι οι έρευνες για την Αγγελική«Ξανανοίγει» ο φάκελος εξαφάνισης της Αγγελικής Σταυρουλάκη! Οι έρευνες της αστυνομίας σχετικά με τη μυστηριώδη υπόθεση θα ξεκινήσουν από το μηδέν. Στο «μικροσκόπιο» των αρχών αναμένεται να μπουν και πάλι όλα τα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση απαγωγής του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.

Τα στοιχεία των δύο υποθέσεων, τόσο της εξαφάνισης της 21χρονης όσο και της απαγωγής του 50χρονου, θα αξιολογηθούν από την αρχή και οι αστυνομικοί ελπίζουν ότι θα προκύψουν και νέα, ενώ «από κόσκινο» πρόκειται να ξαναπεράσει ο καθηγητής Μιχάλης Μιχαηλίδης.

Την ίδια στιγμή, ιδιαίτερο βάρος δίνουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σε μια μαρτυρία η οποία, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Espresso», προήλθε από άτομο το οποίο ανήκει στο ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον της Αγγελικής Σταυρουλάκη και αναμένεται να ρίξει φως στο θρίλερ της εξαφάνισης.

Αυτή τη στιγμή οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή του 50χρονου, τον οποίο θα κάνουν «φύλλο και φτερό». Κυρίως θα επικεντρωθούν στα e-mails του, ιδιαίτερα κατά το χρονικό διάστημα από τη στιγμή που χάθηκαν τα ίχνη της φοιτήτριας μέχρι και σήμερα, για να διαπιστώσουν αν υπήρξε επικοινωνία μεταξύ του 50χρονου και της 21χρονης.

Οι δυο τους είχαν γνωριστεί στην Κρήτη κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών του καθηγητή. Μεταξύ τους είχε αναπτυχθεί φιλία – μάλιστα, αλληλογραφούσαν και τηλεφωνιόντουσαν συχνά. Ο καθηγητής, εξάλλου, είχε προθυμοποιηθεί να βοηθήσει την 21χρονη να σπουδάσει στη Βρετανία, όταν εκείνη του είχε εκφράσει την επιθυμία της αυτή.

Η Αγγελική περπατούσε επί δύο ώρες…

Σημείο εκκίνησης των ερευνών θα είναι η ημέρα που εθεάθη για τελευταία φορά η φοιτήτρια, η 18η Φεβρουαρίου 2010. Η Αγγελική είχε αφήσει το αυτοκίνητό της στη γέφυρα του Πετρέ, στο Ηράκλειο Κρήτης, με τα κλειδιά πάνω στη μίζα και την τσάντα με τα προσωπικά της αντικείμενα στο κάθισμα του συνοδηγού. Η ίδια φέρεται να πήρε μαζί μόνο το κινητό της τηλέφωνο και άρχισε να περπατάει για περίπου δύο ώρες, όπως «δείχνει» το σήμα από την κεραία του τηλεφώνου της, το οποίο βρισκόταν σε λειτουργία μέχρι την περιοχή των Βρυσών Γεωργιούπολης. Εκεί έκλεισε η συσκευή και δεν ξανάνοιξε ποτέ. Επίσης, όπως εκτιμούν οι αρχές, αν η Αγγελική σκόπευε να δώσει τέλος στη ζωή της, θα το είχε κάνει, με δεδομένο ότι κατά τη διάρκεια της διαδρομής πέρασε από γκρεμούς και φαράγγια.

Η Αγγελική Σταυρουλάκη είχε εξαφανιστεί κάτω από εξαιρετικά περίεργες συνθήκες στις 18 Φεβρουαρίου. Από τότε οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης του Ρεθύμνου σε συνεργασία με όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της Ελλάδας προσπαθούν να εντοπίσουν τα ίχνη της, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με άτομα του συγγενικού της περιβάλλοντος, εκείνη την περίοδο η κοπέλα βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καθώς αντιμετώπιζε ενδοοικογενειακά προβλήματα.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΪΒΑΖ espressonews.gr

You May Also Like

More From Author