Απόπειρα απαγωγής στη Ραφήνα: «Με είχε ακολουθήσει ξανά» – Τι φέρεται να κατέθεσε η 13χρονη

Estimated read time 1 min read

Δύο φορές είχε αποπειραθεί να προσεγγίσει ο 48χρονος, που προφυλακίστηκε για απόπειρα αρπαγής μιας 13χρονης στη Ραφήνα, την ανήλικη μαθήτρια, σύμφωνα με όσα φεέρεται να κατέθεσε η ίδια στους αστυνομικούς.

 

Από την πλευρά του ο 48χρονος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, ενώπιον του ανακριτή. «Νιώθω θλίψη και βαθύτατη ντροπή που απολογούμαι για τέτοιας ποινικής και ηθικής απαξίας αδικήματα, τα οποία ουδέποτε διέπραξα. Καταδικάζω απόλυτα τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές, που τραυματίζουν και στιγματίζουν παντοτινά την παιδική ψυχή», φέρεται να είπε στην απολογία του, λίγο πριν οδηγηθεί στην φυλακή.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 48χρονος περιέγραψε ότι το βράδυ της περασμένης Πέμπτης είδε την ανήλικη στη συμβολή των οδών Χρ. Σμύρνης και Νηρέως /Πρωτέως.

 

«Θυμάμαι ότι είδα ένα ποδήλατο, με αναβάτη μια κοπέλα, η οποία κρατούσε στο χέρι της κινητό τηλέφωνο, δίχως φώτα και σήμανση, να κινείται αντίθετα. Στην είσοδο του δρόμου που θα έστριβα, το ποδήλατο κινήθηκε μπροστά μου. Εγώ, έστριψα, το ποδήλατο συνέχισε ευθεία», ισχυρίστηκε και συμπλήρωσε: «Ουδέποτε ακολούθησα το μικρό κορίτσι, ουδέποτε της απηύθυνα οποιαδήποτε φράση και ποτέ δεν προσπάθησα να την απάγω».

 

Επιμένοντας πως είναι αθώος, φέρεται να επικαλέστηκε επίσης το γεγονός ότι ο ίδιος υπέδειξε στους αστυνομικούς του ηλεκτρονικούς υπολογιστές του στο σπίτι και τη δουλειά του δίνοντας τους κωδικούς pin και λογισμικού.  

 

«Εγώ, πρώτος, υπέδειξα και κατασχέθηκε και το καταγραφικό μηχάνημα, που ευρίσκεται στην οικία μου στην Πεντέλη, προκειμένου να προκύψει η ακριβής ώρα αναχώρησής μου από την οικία μου (ιδ. κατασχεμένο καταγραφικό μηχάνημα DEFENDO)» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κατηγορούμενος καταλήγοντας: «Αισθάνομαι ντροπή και αμηχανία να εμφανίζομαι, για πρώτη φορά, στα Δικαστήρια και, μάλιστα, κατηγορούμενος για τέτοιες απίστευτες πράξεις που ούτε καν μπορώ να διανοηθώ, ενώ, παραλλήλως, γνωρίζω ότι ουδέν μεμπτόν έπραξα».

 

«Φοβήθηκα ότι θα με αρπάξει»- Τι φέρεται να κατέθεσε η 13χρονη

 

Η 13χρονη φέρεται να κατέθεσε μεταξύ άλλων πως ο άνδρας την είχε ακολουθήσει ξανά πριν από ένα μήνα. «Με ακολούθησε με χαμηλή ταχύτητα από πίσω και από το τζάμι του συνοδηγού που είχε κατεβασμένο μου μιλούσε συνεχώς και μου έλεγε “γεια σου κούκλα, θες να σε πάω κάπου;” Εγώ του απάντησα “όχι, ευχαριστώ” και τότε αυτός συνέχισε να με ακολουθεί και μου είπε “μπες στο αμάξι” με κοφτό τρόπο και διατακτικό σαν να με προστάζει. Αυτό συνεχίστηκε πολλές φορές, τουλάχιστον άλλες δέκα, λέγοντας απότομα “μπες μέσα”», περιέγραψε η μαθήτρια, τονίζοντας πως αρχικά κατάφερε να κρυφτεί αλλά ο 48χρονος την εντόπισε και την ακολούθησε ξανά.

 

«Επειδή τον θυμήθηκα, και την προηγούμενη φορά, είχα ξαναβάλει τις φωνές και έφυγε, μπήκαν στην οδό Αγροναυτών, αριστερά της λεωφόρου Χρ. Σμύρνης και κρύφτηκα σε μία πολυκατοικία για λίγο, έως ότου ο άνδρας με το λευκό όχημα με προσπέρασε και κατευθύνθηκε προς το χώρο στάθμευσης του Πάρκου Καραμανλή που βρίσκεται στο τέλος της οδού, αναζητώντας με. Αφού δεν με είχε αντιληφθεί, βρήκα χρόνο και έφυγα ξανά προς την πορεία μου, γρήγορα να μην με δει, ακολουθώντας τη λεωφόρο Χρ. Σμύρνης εκ νέου. Αργότερα, αφού προφανώς δεν με βρήκε, γύρισε και με ξανασυνάντησε καθοδόν. Συνέχισε να με ακολουθεί και να μου λέει “μπες μέσα” με προστακτικό τρόπο ενώ εγώ του φώναζα, μη ανακόπτοντας την πορεία, “φύγε, άσε με, δεν θέλω” συνεχίζοντας την πορεία μου με το ποδήλατο όσο πιο γρήγορα μπορούσα. Έφτασα στην οδό Πρωτέως και λίγο πριν την συμβολή της με τον οδό Αραφήνος σκέφτηκα προκειμένου να απαλλαγώ από τον άνδρα και φοβούμενη μην με σταματήσει και με αρπάξει μέσα στο όχημα, να στρίψω δεξιά της σε μονόδρομο, πηγαίνοντας ανάποδα με το ποδήλατο, διότι δεν μπορούσε αυτός να με ακολουθήσει. Ο δρόμος αυτός έχει κίνηση σχετικά για την Ραφήνα και θα τράκαρα εάν θα με ακολουθούσε και θα γλίτωνα», πρόσθεσε. 

 

«Μπήκε ανάποδα σε μονόδρομο, τρομοκρατήθηκα»

Στη συνέχεια η 13χρονη αναφέρει στην κατάθεσή της: «Παραβίασε τον ΚΟΚ, μπήκε ανάποδα με το όχημά του στο μονόδρομο και τότε, αφού έκανε λίγα μέτρα, τρομοκρατήθηκα γιατί κατάλαβα ότι ήταν αποφασισμένος και δεν αστειεύεται και ότι διατρέχω μεγάλο κίνδυνο. Φοβήθηκα ότι θα με αρπάξει προφανώς με σκοπό να με αποπλανήσει. Τότε φρέναρα απότομα, πέταξα το ποδήλατο, άρχισα να φωνάζω και να καλώ σε βοήθεια τα διερχόμενα οχήματα. Αυτός, με είδε που σταμάτησε ένα όχημα να με βοηθήσει και συνέχισε την “Ανάποδη” πορεία του και κατευθυνόταν προς Αρτέμιδα».

 

Όπως ανέφερε στην κατάθεσή της, ένα ζευγάρι την βοήθησε και μαζί με άλλους πολίτες κάλεσαν την αστυνομία και παρέμειναν μαζί της μέχρι να ενημερώσει την μητέρα της.

 

«Λίγα λεπτά αργότερα, αυτός επέστρεψε στο σημείο με μεγάλη ταχύτητα και εφόσον είδε ότι ήμουν περιτριγυρισμένη, έκανε αναστροφή και πάλι “ανάποδα” στην Αράφηνος και διέφυγε προς Αρτέμιδα. Εκεί τον είδαν οι συμπολίτες μου, πήραν την πινακίδα και κατήγγειλαν το συμβάν στην άμεση δράση αλλά και τις πινακίδες του οχήματος…», σημείωσε η ίδια.

 

Σε φωτογραφίες που της έδειξαν οι αστυνομικοί, αναγνώρισε στο πρόσωπο του κατηγορούμενου τον άνδρα που την «καταδίωξε» δύο φορές. «Επιθυμώ την ποινική του δίωξη και τιμωρία για όλες τις σε βάρος μου πράξεις που μου προκάλεσαν φόβο και ταραχή. Είχα τη βεβαιότητα ότι θα με αρπάξει, θα με επιβιβάσει στο όχημα του με προφανή σκοπό να με αποπλανήσει», κατέληξε.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr



Πηγή άρθρου www.lifo.gr

You May Also Like

More From Author