Αποστολή Newsbomb.gr στο Αρκαλοχώρι: Νέος ισχυρός μετασεισμός – Έπεσε μπαλκόνι, ανάστατος ο κόσμος – Newsbomb – Ειδησεις

Estimated read time 1 min read

Σεισμός: Όλες οι ειδήσεις: Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση καταγράφηκε στο Ηράκλειο.

Αποστολή στην Κρήτη: Ευδοκία Μύτιλη

Ένας ακόμη ισχυρός μετασεισμός σημειώθηκε πριν από λίγο στην Κρήτη.

Αυτήν τη φορά ο σεισμός είχε μέγεθος 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και όπως ήταν φυσικό ανησύχησε τους κατοίκους της περιοχής.

Το επίκεντρο είναι το ίδιο με αυτό που έδωσε τη μεγάλη πρωινή δόνηση, ενώ το εστιακό του βάθος μετρήθηκε στα 13,6 χιλιόμετρα.

Υπενθυμίζεται πως από τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί έχει χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος, δεκάδες έχουν τραυματιστεί, ενώ πολλά είναι τα σπίτια που έχουν υποστεί καταστροφές.

Οι μετασεισμικές δονήσεις ξεπερνούν συνολικά τις 20, ενώ εκείνες που ήταν πάνω από 4 Ρίχτερ ξεπερνούν τις δέκα. Οι περισσότερες από αυτές έγιναν πρωινές ώρες, ωστόσο όλη την υπόλοιπη ημέρα η δραστηριότητα είναι έντονη.

Αποστολή Newsbomb.gr στο Αρκαλοχώρι: Νύχτα αγωνίας με τη γη να… τρέμει και τον κόσμο στις σκηνές

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης, οι οποίοι θα κληθούν να περάσουν το βράδυ μακριά από τα σπίτια τους. Την ίδια ώρα η γη συνεχίζει να τρέμει καθώς οι μετασεισμοί που καταγράφονται είναι συνεχείς.

Έχοντας στα χέρια κουβέρτες, είδη πρώτης ανάγκης και οτιδήποτε άλλο μπορούσαν να μεταφέρουν από τα σπίτια τους, οι κάτοικοι έχουν ήδη μετακινηθεί στο σημείο όπου στήθηκαν οι σκηνές από τις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες από την πρώτη στιγμή είναι στο πλευρό των πληγέντων προκειμένου να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια.

Οι στιγμές που διαδραματίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας (27.09) στο σημείο ήταν συγκλονιστικές, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι καταφτάνουν εκεί και πολλοί εξ αυτών είναι βουρκωμένοι έχοντας περάσει μια πάρα πολύ δύσκολη και φορτισμένη ημέρα. Πέρα, άλλωστε, από το χτύπημα του Εγκέλαδου και τις καταστροφές που προκλήθηκαν, το Αρκαλοχώρι θρηνεί και τον 62χρονο Ιάκωβο Τσαγκαράκη.

Με λόγια παρηγοριάς και ενθάρρυνσης, όπως «θα τα καταφέρουμε», προσπαθούν να δώσουν κουράγιο ο ένας στον άλλον, έτσι ώστε να περάσουν τη δύσκολη νύχτα. Την πρώτη νύχτα μετά τα φονικά 5,8 Ρίχτερ που «χτύπησαν» την Κρήτη και τους ξεσπίτωσαν…

Το Newsbomb.gr στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποστολή Newsbomb.gr στο Αρκαλοχώρι: Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι – Συνεχείς μετασεισμοί

The Voice: Γιος πασίγνωστου τραγουδιστή ανέβηκε στη σκηνή και σάρωσε τα πάντα (video)

Συνελήφθη ο ληστής της τράπεζας στη Μητροπόλεως – Έφερε βαρύ οπλισμό



Πηγή άρθρου www.newsbomb.gr

You May Also Like

More From Author