Απομακρύνονται με πλωτά μέσα οι κάτοικοι της Αγίας Άννας

Estimated read time 1 min read


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021, 01:15

Μεγάλη μάχη δίνουν οι πυροσβέστες στα χωριά στη Σκεπαστή και την Κεράμεια της Βόρειας Εύβοιας που ενώ είχε ζητηθεί η εκκένωσή τους κάποιοι κάτοικοι παρέμειναν.

Οι φωτιές κύκλωσαν τα χωριά, οι πυροσβέστες αψηφώντας τους καπνούς και τις φλόγες μπήκαν μέσα στα χωριά για να σώσουν τους ανθρώπους και προς στιγμήν εγκλωβίστηκαν και οι ίδιοι. Αργότερα κατόρθωσαν να βρουν το δρόμο της εξόδου οδηγώντας τους ανθρώπους με ασφάλεια εκτός κινδύνου.

Ωστόσο συνεχίζουν να ερευνούν στα σπίτια για ανθρώπους που πιθανά να έμειναν εκεί, ενώ παράλληλα δίνουν μάχη με τις φλόγες στις αυλές των σπιτιών για να περιορίσουν τις καταστροφές.

 Στο χωριό της Αγίας Άννας αλλά και στην παραλία της δεκάδες άνθρωποι άρχισαν να επιβιβάζονται σε πλοία για να απομακρυνθούν.

Σύμφωνα με τον λιμενάρχη της Αιδηψού τον Σωτήρη Δανίκα που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «ήδη έχει ξεκινήσει η επιχείρηση. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 10 μικρά καραβάκια που παραλαμβάνουν τους πολίτες και τους οδηγούν σε ασφαλές περιβάλλον σε ένα τουριστικό σκάφος 200 ατόμων που βρίσκεται ανοιχτά, ενώ συγχρόνως έχει δοθεί εντολή και σε άλλα ferry boat από την Αιδηψό και κινούνται προς την Αγία Άννα για να παραλάβουν όσους ανθρώπους χρειαστεί» όπως είπε.

Συνολικά 70 άτομα απεγκλωβίστηκαν από παραλία της Αγίας Άννας Ευβοίας και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ιδιωτικά σκάφη στο Μαντούδι Ευβοίας.

Τέλος οι αναζωπυρώσεις και τα επικίνδυνα μέτωπα φωτιάς που υπάρχουν κατά μήκος του δρόμου από τις Κεχριές μέχρι την Αγία Άννα έχουν κάνει το δρόμο αδιάβατο και η κυκλοφορία έχει διακοπεί. Ακόμη και τα πυροσβεστικά αυτή τη στιγμή κινούνται προς Αγ. Άννα μόνο δια μέσω της Στροφυλιάς.

Αναγνώστρια του zougla.gr απήυθυνε έκκληση καθώς βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο Αχλάδι Εύβοιας.

Συγκεκριμένει αναφέρει: Βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο Αχλάδι Ευύβοιας οικογένειες με παιδιά μέσα στην θάλασσα με σωσίβια, περιμένουν μιάμιση ώρα και η φωτιά κατεβαίνει. Χρειάζονται άμεσα πλωτά μέσα. Σας παρακαλώ κάντε retweet.

Διαβάστε επίσης: Βόρεια Εύβοια: Αγωνία για τα χωριά Αμέλαντες, Σκεπαστή που τα κυκλώνουν οι φλόγες


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021, 02:22

Πηγή άρθρου www.zougla.gr

You May Also Like

More From Author