Friday, April 19 2024

Αποκάλυψη του Reuters: Ο Πούτιν, ο Μακρόν, το… DNA και η απόσταση των τεσσάρων μέτρων

Estimated read time 1 min read

Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού τα… τέσσερα μέτρα που χώριζαν τους δύο ηγέτες έγιναν η αφορμή για να στηθεί ένα άνευ προηγουμένου πάρτι στα social media σε όλο τον κόσμο.


Οι πρώτες διπλωματικές «αναγνώσεις» του συμβάντος έκαναν λόγο για προσπάθεια του Βλαντιμίρ Πούτιν να στείλει… ένα μήνυμα στον Εμάνουελ Μακρόν, ωστόσο σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters ο λόγος για τον οποίο έγιναν όλα τα παραπάνω, ήταν… υγειονομικός και συγκεκριμένα σχετίζεται με τον κορονοϊό.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο κ. Μακρόν αρνήθηκε να κάνει ένα ρωσικό τεστ κορονοϊού όταν έφτασε στο σημείο συνάντησης με τον Ρώσο ομόλογό του, με αποτέλεσμα ο «τσάρος» να τον κρατήσει σε… απόσταση!

Το… DNA του Μακρόν

Το Reuters επικαλείται δύο πηγές από το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου -που γνωρίζουν το υγειονομικό πρωτόκολλο του επικεφαλής του γαλλικού κράτους- οι οποίες είπαν ότι δόθηκε στον κ. Μακρόν μια επιλογή: είτε να αποδεχθεί ένα τεστ PCR στο οποίο θα τον υπέβαλαν οι ρωσικές αρχές και θα του επιτρεπόταν να κάτσει κοντά στον Πούτιν είτε, στην περίπτωση που αρνείτο όπως και έγινε, θα έπρεπε να τηρήσει αυστηρότερους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.




«Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι αυτό σήμανε όχι χειραψίες και το να κάτσει σε ένα μακρύ τραπέζι. Όμως, δεν μπορούσαμε να αποδεχθούμε το ενδεχόμενο να αποκτήσουν πρόσβαση στο DNA του προέδρου»(!) σύμφωνα με όσα είπε στο πρακτορείο Reuters μία από τις πηγές, αναφερόμενη στις ανησυχίες ασφαλείας, εάν ο Γάλλος πρόεδρος υποβαλλόταν σε τεστ από Ρώσους γιατρούς.

Εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου δεν έχει απαντήσει προς το παρόν σε ένα μήνυμα του Reuters για να σχολιάσει σχετικά.

Η δεύτερη πηγή στο περιβάλλον του Γάλλου ηγέτη επιβεβαίωσε ότι ο Μακρόν αρνήθηκε να κάνει ρωσικό PCR τεστ. Η πηγή είπε ότι αντ’ αυτού ο κ. Μακρόν υποβλήθηκε σε ένα γαλλικό PCR τεστ πριν από την αναχώρησή του και ένα τεστ αντιγόνου έγινε από τον ίδιο τον γιατρό του μόλις έφθασε στη Ρωσία.


«Οι Ρώσοι μας είπαν ότι ο Πούτιν πρέπει να παραμείνει σε μια αυστηρή υγειονομική φούσκα», εξήγησε η δεύτερη πηγή.

Σήμερα πάντως, τρεις ημέρες μετά τη συνάντηση Μακρόν-Πούτιν, ο Ρώσος ηγέτης υποδέχθηκε τον πρόεδρο του Καζακστάν Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγιεφ. Οι δύο άνδρες αντήλλαξαν χειραψίες και έκατσαν ο ένας κοντά στον άλλο, ενώ χωρίζονταν από ένα μικρό τραπεζάκι.

Image
Image

Πηγή άρθρου www.dikaiologitika.gr

You May Also Like

More From Author

Αυστηρές προδιαγραφές στο νέο σύστημα επιτήρησης του κοροναϊού

Μπάιντεν: Οι Αμερικανοί που βρίσκονται στην Ουκρανία πρέπει να την εγκαταλείψουν «τώρα»

You May Also Like: