ΑΠΘ: Επιχείρηση της ΕΛΑΣ για εκκένωση κατάληψης – 15 προσαγωγές

Estimated read time 1 min read

apth-epicheirisi-tis-elas-gia-ekkenosi-katalipsis-15-prosagoges-561665449

Φωτ. INTIME/ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο με επιτυχία η επιχείρηση της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη για τη «διάλυση» της νέας κατάληψης σε χώρο του ΑΠΘ στην οποία είχαν προχωρήσει αντιεξουσιαστές, όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Πρόκειται για την κατάληψη που έγινε περί τις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας στον χώρο πίσω από το κτίριο του Χημικού και λίγα μέτρα πιο δίπλα από την εκκενωθείσα κατάληψη του Βιολογικού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν συνολικά δεκαπέντε 15 άτομα.

Σε έρευνα του χώρου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ξύλινα κοντάρια,
  • δύο μοτορόλες
  • Πλήθος τούβλων – πετρών και τρείς πυροσβεστήρες που χρησιμοποιήθηκαν – εκκενώθηκαν, κατά περίπτωση, εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Μετά το πέρας της επιχείρησης ο χώρος παραδόθηκε στις Πρυτανικές Αρχές.

Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε τα εξής: «Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, απελευθέρωσαν το χώρο του τμήματος Χημείας που είχε καταληφθεί από άτομα του περιθωριακού χώρου. Είναι ένα θετικό παράδειγμα. Όπου και όταν υπάρχει αυτή η συνεργασία, υπάρχει ασφάλεια και άρα ελευθερία μέσα στο πανεπιστήμιο που είναι η προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του.

Σε ό,τι αφορά το περιστατικό στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ανέφερε ότι «πρόκειται για απροκάλυπτη βία που καταδικάζεται απερίφραστα από όλους. Η Αστυνομία θα κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τους ενόχους, άρα θα πρέπει κανείς να εμβαθύνει με αφορμή αυτό το περιστατικό Κάθε πανεπιστήμιο θα πρέπει να έχει σχέδιο ασφαλείας, το οποίο είναι ευθύνη της πρυτανικής αρχής, θα πρέπει να υπάρχει ελεγχόμενη είσοδος και κάμερες και συνεργασία με την Αστυνομία όταν χρειάζεται».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author