Απαγόρευση κυκλοφορίας ήταν και πάει: Τελευταίες ώρες με μέτρα

Estimated read time 1 min read

Από αύριο στα καταστήματα εστίασης, όλα θα είναι ελεύθερα. Θα μπορούν να δέχονται πελάτες χωρίς μάσκα, χωρίς απαστάσεις και με πληρότητα του χώρου μέχρι και 100%.


Τελευταίες ώρες για την απαγόρευση κυκλοφορίας. Με ένα πείραμα 15 ημερών θα εξεταστούν τα δεδομένα από την πλήρη ελευθερία σε καταστήματα εστίασης, αμιγώς για εμβολιασμένους. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο τόσο τα σινεμά όσο και τα θέατρα θα έχουν την επιλογή να γίνουν αμιγώς για εμβολιασμένους όπου θα μπορούν να δέχονται πελάτες χωρίς αποστάσεις και με πληρότητα 100%. 

Διαβατήριο για την είσοδο θα είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Τα υπόλοιπα μπορούν να τα κάνουν και οι ανεμβολίαστοι με ένα rapid test.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε την Τετάρτη τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό δίνοντας πλήρη ελευθερία για τους πλήρως εμβολιασμένους σε ψυχαγωγία και εστίαση. Επίσης, όπως ανακοινώθηκε δίνεται τέλος στα lockdown και την απαγόρευση κυκλοφορίας καθώς το «κόκκινο» σε περιοχές του επιδημιολογικού χάρτη δε θα συνοδεύονται από περιοριστικά μέτρα, με την αρχή γίνεται από την εστίαση.

Χωρίς περιορισμούς ακόμη και στις κόκκινες περιοχές θα μπορούν να κινούνται οι πολίτες σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και αφορούν επιπλέον ελευθερίες.



Οι κόκκινες περιοχές θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ξεχνούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό όπως είναι η μάσκα και οι αποστάσεις.

Πηγή άρθρου www.dikaiologitika.gr

You May Also Like

More From Author