Απέκλεισε και εκλογές και ανασχηματισμό

Estimated read time 1 min read

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε ανοίξει το θέμα τυχόν πρόωρης προσφυγής στις κάλπες κι ο ίδιος επιχειρεί να το κλείσει. Τι δήλωσε σε «πηγαδάκι» στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Μιλώντας το βράδυ της Κυριακής σε «πηγαδάκι» με δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο (λίγο μετά την ομιλία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας), ο κ. Μητσοτάκης απέκλεισε με απόλυτο τρόπο, τόσο το να προβεί σε εκλογές μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, όσο και το να προχωρήσει σε κυβερνητικό ανασχηματισμό. 

«Εγώ σας τα έλεγα, αλλά δεν με ακούγατε», επιχειρώντας να κλείσει οριστικά το θέμα των εκλογών.

Όσο για τον ανασχηματισμό –που φημολογείται έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα– υποστήριξε πως αυτή τη στιγμή «υπάρχουν ζητήματα ανοιχτά» και πως μια τέτοια ενέργεια θα δυσκόλευε το κυβερνητικό έργο. 

Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε ανοίξει το θέμα τυχόν πρόωρης προσφυγής στις κάλπες (με διαρροές στελεχών του να αναφέρονται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, καθώς και με ανακοινώσεις υποψήφιων βουλευτών στο κόμμα του) κι ο ίδιος επιχειρεί να το κλείσει: ενέργειες που κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για παλινωδίες και για «παντελώς ανεύθυνο, επιπόλαιο και αναξιόπιστο» πρωθυπουργό. 

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author