
Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία (ΕΚΕ) δηλώνει ρητά ότι καμία συσχέτιση εμβολίων και οξέων ισχαιμικών επεισοδίων, δεν έχει αποδειχθεί ούτε αναφερθεί με τη χρήση των μέχρι τώρα εμβολίων, τόσο στις κλινικές δοκιμές τους όσο και στην εφαρμογή τους στον γενικό πληθυσμό.
Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία από την αρχή της πανδημίας COVID-19 έχει τοποθετηθεί υπέρ του καθολικού εμβολιασμού. “Ο εμβολιασμός για τον SARS-COV-2 αποτελεί πράξη ατομικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης”, τονίζει η ΕΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί και χορηγούνται έχουν αποδειχθεί ασφαλή κι αποτελεσματικά και αποτελούν το κυριότερο όπλο της επιστήμης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
“Ιδίως τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα, έχουν σημαντικό όφελος από τον εμβολιασμό, που υπερβαίνει κατά πολύ τον οποιαδήποτε κίνδυνο από πιθανές σπάνιες επιπλοκές”, καταλήγει η ΕΚΕ.
Ο αντιεμβολιαστής Κούβελας συνέδεσε το έμφραγμα Χαρδαλιά με το εμβόλιο
Μπορεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, να ήταν από τους πρώτους στην Ελλάδα που έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού (Δεκέμβριο του 2020), αλλά το ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη στις, 16 Αυγούστου 2021, συνδέθηκε από τον γνωστό αντιεμβολιαστή καθηγητή Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρη Κούβελα με τον εμβολιασμό του κατά του κορονοϊού, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, τόσο από συναδέλφους του γιατρούς όσο και στα κοινωνικά δίκτυα.
Ο κ. Κούβελας έσπευσε να προκαταλάβει ότι το επεισόδιο αυτό αποτελεί “δυνητική παρενέργεια” του εμβολίου κατά του κορονοϊού, γράφοντας συγκεκριμένα: “Ως Ιατρός και Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, προτρέπω τον κ. Χαρδαλιά, τους θεράποντες και τους φροντιστές του, να υποβάλλουν κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ, δυνητικής ανεπιθύμητης δράσης του εμβολίου κατά του COVID-19 στο το οποίο υπεβλήθη. Το οξύ στεφανιαίο σύνδρομο περιγράφεται στις αναμενόμενες ανεπιθύμητες δράσεις των εν λόγω εμβολίων και ο ασθενής βρίσκεται στο χρονικό φάσμα εκδήλωσης της ανεπιθύμητης”.
Άμεση ήταν η αντιδραση του καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέα Γραβάνη αλλά και του καθηγητή Καρδιολογίας ΑΠΘ και ταμία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Βασίλη Βασιλικού.
Σε σχόλιό του κάτω από την ανάρτηση, ο κ. Βασιλικός, ο οποίος μάλιστα νοσηλεύτηκε με κορονοϊό τον περασμένο χειμώνα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, αντιδρά γράφοντας: “Δημήτρη επιτέλους σταματά να έχεις άποψη για όλα. Άσε τους θεράποντες καρδιολόγους να έχουν άποψη για το οξύ στεφανιαίο σύνδρομο που υπέστη ο κ. Χαρδαλιάς. Οι γενικολογίες αυτές μόνο κακό προκαλούν σε εσένα και το κοινωνικό σύνολο που δεν γνωρίζει ποιες είναι οι συνηθισμένες αιτίες των οξέων στεφανιαίων συνδρομών. Επίσης είναι πολύ άδικο για έναν ασθενή να δημοσιοποιούνται τα προσωπικά του προβλήματα υγείας και επιπλέον ο καθένας να τα χρησιμοποεί για να στηρίξει τις θεωρίες συνομωσίας. Βασίλης Βασιλικός Καθηγητής Καρδιολογίας ΑΠΘ ΥΓ σε λίγο θα ακούσουμε ότι και η εμφάνιση των μεδουσών στις θάλασσες μας σχετίζεται με το εμβόλιο!!!!“.

Από την πλευρά του Αχιλλέας Γραβάνης γράφει: “Ο κ. Χαρδαλιάς με προϋπάρχον ιστορικό εμφράγματος, 10 μέρες άυπνος μέσα στο απόλυτο στρες να αντεπεξέλθει ως αρμόδιος υφυπουργός στις προκλήσεις της πανδημίας, των 600 πυρκαγιών μέσα σε 10 μέρες και η διάγνωση είναι ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο λόγω εμβολιασμού πριν 7 μήνες; Συμφωνεί με την διάγνωση η Ιατρική Σχολή ΑΠΘ και οι καρδιολόγοι της; ο Ιατρικός Σύλλογος; η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία; Γιατί αν συμφωνούν προτείνω στους φοιτητές μου της Ιατρικής να ετοιμάζονται για μετανάστευση”.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr