Ανοίγει ξανά η Μύκονος – Τέλος το μίνι lockdown από Δευτέρα

Estimated read time 1 min read

Αίρονται όπως όλα δείχνουν τα περιορισμά μέτρα που επιβλήθηκαν στη Μύκονο από το μεσημέρι του Σαββάτου, 17 Ιουλίου, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου αναμένεται να ξανανοίξουν οι δραστηριότητες που είχαν ανασταλεί, όπως η μουσική στα εστιατόρια και τα νυχτερινά μαγαζιά.

Παράλληλα, αναμένεται να αρθεί και το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας στη μία μετά τα μεσάνυχτα. 

Η αλλαγή στα μέτρα και η άρση του lockdown που αναμένεται να αποφασιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα 26 Ιουλίου αποδίδεται εν πολλοίς στα επιδημιολογικά δεδομένα. Επειτα από τα πρώτα 24ωρα εφαρμογής των μέτρων φαίνεται να υπάρχει σταθεροποίηση ή και υποχώρηση του αριθμού των κρουσμάτων COVID χωρίς παράλληλη αύξηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία για νοσηλεία. 

Εξάλλου, όπως ανέφερε η ανακοίνωση της ΓΓΠΠ, την Τετάρτη και την Πέμπτη θα γινόταν επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο νησί, για το ενδεχόμενο άρσης των μέτρων από την ερχόμενη Δευτέρα.

Εφ’ όσον επιβεβαιωθεί και τις επόμενες ημέρες ότι η κατάσταση σταθεροποιείται, αναμένεται να ανακοινωθεί το εκ νέου άνοιγμα των δραστηριοτήτων στο νησί της Μυκόνου. 

Άρση μέτρων στη Μύκονο: Εντατικοποίηση των ελέγχων

Σημειώνεται ότι σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τον δήμο της Μυκόνου αναμένεται να εντατικοποιηθούν τα μέτρα για τον έλεγχο της τήρησης των προβλεπομένων προκειμένου η κατάσταση να μην οδηγηθεί σε νέα έξαρση.

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή οι επιχειρηματίες του νησιού εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφαση του μίνι lockdown, εν μέσω καλοκαιριού, καθώς από την επομένη ώρα της ανακοίνωσης ήρθαν και οι πρώτες ακυρώσεις, με τους επιχειρηματίες να δηλώνουν την έντονη απογοήτευσή τους. Οι ίδιοι, μάλιστα, πρότειναν μια σειρά μέτρων για να μπορέσει να «ξανανοίξει» το νησί και να μην πάει χαμένη η τουριστική σεζόν.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 



Πηγή άρθρου www.athensvoice.gr

You May Also Like

More From Author