Ανατροπή: Στη ‘λευκή λίστα’ της Μ. Βρετανίας και η Ελλάδα – Κόσμος

Estimated read time 1 min read

Ανατροπή της τελευταίας στιγμής από τους Βρετανούς, οι οποίοι εν τέλει συμπεριέλαβαν την Ελλάδα στη “λευκή λίστα” των χωρών που εξαιρούνται από την 14ήμερη καραντίνα κατά την άφιξή τους στη χώρα.

Μολονότι η Μεγάλη Βρετανία είχε αρχικά προαναγγείλει μέσω και του υπουργού Μεταφορών ότι η χώρα μας δεν θα εξαιρεθεί από την απομόνωση δύο εβδομάδων των επισκεπτών που θα ταξιδεύουν στην Αγγλία, με τη μορφή αντιποίνων για την απόφαση της Ελλάδας να απαγορεύσει τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο στη χώρα, οι Βρετανοί έκαναν στροφή 180 μοιρών.

Εν τέλει, τη συμπεριέλαβαν μεταξύ των 59 χωρών της “λευκής λίστας”, πράγμα που σημαίνει ότι όποιος Έλληνας ταξιδιώτης επισκεφτεί την Αγγλία από τις 10 Ιουλίου και έπειτα δεν θα μπαίνει σε 14ήμερη καραντίνα. Να τονιστεί ότι η απόφαση αυτή αφορά μόνο στην Αγγλία και όχι τις υπόλοιπες χώρες της Μ. Βρετανίας, ενώ αν ένας επισκέπτης έχει ταξιδέψει με ανταπόκριση και μέσω κάποιας χώρας της “κόκκινης λίστας” τότε είναι υποχρεωμένοι να μπουν σε καραντίνα.

Μαζί με τη χώρα μας, μεταξύ των 59 που απαρτίζουν τη “λευκή λίστα”, συμπεριλαμβάνονται και αρκετές ακόμη ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία και το Βέλγιο.



Πηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author