Ανατριχίλα από τις αποκαλύψεις για τη γυναικοκτονία στη Ρόδο – «Θα μπορούσα να ήμουν στη θέση της» (βίντεο)

Estimated read time 1 min read

«Θα μπορούσα να ήμουν έγω στη θέση της», ανέφερε συγκλονισμένη η πρώην σύντροφος του δράστη της γυναικοκτονίας στη Ρόδο


Η πρώην σύντροφος του 40χρονου, που δολοφόνησε την 32χρονη στην Ρόδο επειδή αρνούταν να δεχθεί την απόφασή της να χωρίσουν, μίλησε με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά της και κάλεσε τις γυναίκες που δέχονται βία ή απειλές «να φεύγουν, να φεύγουν αμέσως- και όχι να περιμένουν και να δίνουν ευκαιρίες».

«Θα μπορούσα να ήμουν στη θέση της», ανέφερε με τρεμάμενη φωνή, ενώ επέρριψε ευθύνες σε άτομα που γνώριζαν τον δράστη, καθώς όπως τόνισε «όλοι γνώριζαν, αλλά έκαναν τα στραβά μάτια».

«¨Όταν το συνειδητοποίησα, σταμάτησα στη μέση του δρόμου και λέω αυτός είναι, ήμουν σίγουρη».




Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η γυναίκα έκανε, τέλος, έκκληση στο συγγενικό και οικογενειακό περιβάλλον θυμάτων σεξιστικής βίας να παίρνουν θέση και να μην κάνουν τα «στραβά» μάτια.



Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου, μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκε προκαταρκτική εξέταση που παραγγέλθηκε από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου για εκβίαση και πρόσκληση σωματικών βλαβών στην 40χρονη πρώην σύντροφο του, η οποία επί 4μήνο υποψιαζόταν ότι είχε τοποθετήσει κρυφή κάμερα και παρακολουθούσε την κάθε της κίνηση.

Χτυπούσε, απειλούσε και έβαζε κρυφές κάμερες σε πρώην σύντροφό του ο γυναικοκτόνος

Συγκλονιστικές υπήρξαν, την ίδια ώρα, οι αποκαλύψεις που ήρθαν στη δημοσιότητα για το παρελθόν του 40χρονου γυναικοκτόνου, ο οποίος χθες (22/9) σκότωσε την 32χρονη Δώρα στην Ρόδο και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. 

Όπως αποκαλύπτει η Δημοκρατική,  ο 40χρονος έχει «βεβαρημένο» παρελθόν στις σχέσεις του καθώς είχε επιδείξει επιθετική συμπεριφορά έναντι συντρόφων του και μάλιστα φέρεται να είχε χρησιμοποιήσει ξανά όπλο! Συγκεκριμένα, μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκε προκαταρκτική εξέταση που παραγγέλθηκε από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου για εκβίαση και πρόσκληση σωματικών βλαβών σε 40χρονη σύντροφο του. Η 40χρονη, επί 4μήνο υποψιαζόταν ότι είχε τοποθετήσει κρυφή κάμερα και παρακολουθούσε την κάθε της κίνηση.

Πάντα, σύμφωνα με το τοπικό μέσο, ο 40χρονος υπήρξε παντρεμένος στο παρελθόν και είχε προκαλέσει προβλήματα σε πρώην σύζυγό του, η οποία, όντας σε διάσταση μαζί του, προσέφυγε στα αστικά και ποινικά δικαστήρια με αίτημα την έκδοση απόφασης με την οποία θα του απαγορευτεί να προσβάλλει την προσωπικότητά της, καθώς και να μην πλησιάζει την ίδια, την κατοικία και τον τόπο εργασίας της, στα 500 μέτρα. Είχε ζητηθεί να παύσει να την παρακολουθεί και να εμποδίζει την ελεύθερη κίνησή της, να παύσει να παραβιάζει το άσυλο της κατοικίας της και το απόρρητο της ιδιωτικής της ζωής και τέλος να απέχει από κάθε παράνομη πράξη εις βάρος της ψυχικής και σωματικής της υγείας, ώστε να προληφθεί η καθημερινά απειλούμενη σωματική της ακεραιότητα.

Είχε τελέσει με τον 40χρονο πολιτικό γάμο το 2011 και ο έγγαμος βίος τους παρουσίασε από την αρχή πολλά προβλήματα, αποκλειστικά εξαιτίας της συμπεριφοράς του, καθώς σε κάθε διαφωνία τους, έσπαγε ό,τι έβρισκε μπροστά του, μιλούσε απαξιωτικά για εκείνη και την οικογένειά της, την εξύβριζε και την χτυπούσε, προσπαθούσε να την μειώσει ως άνθρωπο και γυναίκα και δεν συνείσφερε καθόλου στις οικογενειακές ανάγκες. Είχε περιγράψει στα δικόγραφα περιστατικά βίας και απειλών εις βάρος της που ακολούθησαν, ενώ υποστήριξε ότι την εκβίασε.

«Θα γίνουμε θέμα στις ειδήσεις όπως αυτές που βλέπουμε», είχε αναφέρει εν είδει προφητείας η 31χρονη γυναίκα στη Ρόδο, που αποτελεί το 11ο θύμα γυναικοκτονίας στη χώρα μας από την αρχή του χρόνου.

Όπως καταγγέλλει η Μαρία, η πρώτη ξαδέρφη της 31χρονης που μεγάλωσε μαζί της, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, η γυναίκα είχε αφήσει να εννοηθεί μεταξύ αστείου και σοβαρού πως φοβόταν για το τι θα μπορούσε να συμβεί με τον 40χρονο. Η ίδια είχε γνωρίσει τον άνδρα, με τον οποίο η κοπέλα διατηρούσε σχέση για περίπου οκτώ μήνες.

Η ξαδέρφη της άτυχης κοπέλας επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν καταγγελίες για απειλές και βία και σε άλλες γυναίκες και μετέφερε τα όσα έζησε η 31χρονη στα χέρια του δράστη τους τελευταίους δύο μήνες:

«Όταν έμειναν μαζί, άρχισε να έχει κάποιες συμπεριφορές πολύ διαφορετικές σε σχέση με πριν. Πήγα να δω το σπίτι τους και μου έλεγε “εγώ την Ντόρα την προσέχω”. Μετά από λίγο καιρό, μίλησα με την Ντόρα στο τηλέφωνο και μου είπε “Μαρία, δεν μου τα λέει καλά, με πιέζει πολύ”».

«Την ζήλευε πολύ. Μπήκε κρυφά και διέγραψε όλες τις φωτογραφίες της, ακόμη και με τον παππού μας που χάσαμε πριν δύο χρόνια. Δεν της έλεγε ότι το είχε κάνει αυτό», αποκάλυψε η κοπέλα.

Σημειώνεται πως κομβικό σημείο για την απόφασή της να χωρίσουν ήταν η συμπεριφορά που είχε εμφανίσει κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, όταν ο δράστης είχε πει στη νεαρή πως «η γυναίκα πρέπει να είναι στο σπίτι και να μεγαλώνει παιδιά». Όπως είπε η εξαδέλφη της, αυτή η λογική ήταν καθόλα αντίθετη με τον χαρακτήρα της 31χρονης.

Ερωτηθείσα για το εάν ο 40χρονος ήταν βίαιος απέναντί της, η ίδια εμφανίστηκε κάθετη και δήλωσε πως «δεν θα ανεχόταν κάτι τέτοιο, ήταν το πιο αντράκι από όλες, ποτέ δεν θα το δεχόταν». Μετά τον χωρισμό, η νεαρή είχε πάει να μείνει για λίγο στο σπίτι μίας φίλης της και ο 40χρονος πήγε στο σπίτι της για να δει τους γονείς της και να τους εκφράσει πόσο την αγαπάει. Ωστόσο, εκείνοι του είπαν ότι το παιδί τους ήταν μία μεγάλη γυναίκα και έπαιρνε μόνη της τις αποφάσεις της.

Συγκλονίζουν οι γονείς 

 Συγκλονιστικά είναι αυτά που αναφέρουν οι γονείς της άτυχης Δώρας, μιλώντας για την σχέση που είχε η κόρη της με τον φερόμενο ως δολοφόνο της. Όπως είπαν στο MEGA, ο 40χρονος δράστης ζήλευε την κόρη τους, η οποία ήθελε να ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό της και να αφιερωθεί στα παιδιά στα οποία έκανε μαθήματα. «Κάποια στιγμή μου λέει ‘’μαμά θα μείνουμε μαζί, δεν θέλω να μπλέξουμε οικογένειες’’. Μου έλεγε ‘’έχω το μεταπτυχιακό, δεν θέλω επισκέπτες, θέλω να έχω το γραφείο μου’’. Ο κύριος την ζήλευε. Έμειναν μαζί από τον Ιούλιο. Τον Αύγουστο πήγαν διακοπές 2-3 εβδομάδες. Εκεί κάτι έγινε στην Κάλυμνο, και έδειξε άλλον εαυτό» δήλωσε η κ. Κατερίνα στο MEGA.

Ο δράστης ζήλευε αφόρητα το θύμα. «Της έλεγε ‘δεν θα βγεις έξω’. Άφηνε το κλειδί πίσω από την πόρτα για να βλέπει τι ώρα γυρνάει». Όπως ανέφερε η μητέρα του θύματος, η κόρη της τής εκμυστηρεύτηκε μετά τις διακοπές ότι σκοπεύει να χωρίσει. «’Μαμά αποφάσισα να χωρίσω’. Της λέω ‘το κρεβάτι σου είναι εδώ, σε περιμένει”». «Μια μέρα» συνέχισε η μητέρα του θύματος, «με πήρε 4 η ώρα τα ξημερώματα η κόρη μου και μου λέει ‘’μαμά είναι τρελός αυτός ο άνθρωπος, έχει πρόβλημα. Θέλω να χωρίσω’’. Και μετά του λέει ‘’τα είπα και στην μάνα μου. Μη νομίζεις ότι δεν μιλάω δεν μιλάω’’».

«Το παιδί μου είναι καλό παιδί, είναι ψυχούλα σας λέω, δεν το λέω επειδή είμαι μάνα του, να σας δώσω κι άλλους να μιλήσετε. Δεν μπορώ να πω πράγματα για τη κοπέλα γιατί είναι νεκρή, δεν μπορώ να πω. Παιδεύτηκε το παιδί μου πολύ, πόνεσε και δεν άντεξε, πόνεσε….πόνεσε…Δεν μπορώ να πω για τη κοπέλα, δεν θα πω τίποτα για εκείνη. Έφτασε στα όριά του, την αγαπούσε πολύ. Την αγαπούσε πολύ κι εκείνη έφυγε. Μόνο αυτό θα πω τίποτε άλλο. Χρυσό παιδί ήταν το παιδί μου» ανέφερε στο Star η μητέρα του 40χρονου γυναικοκτόνου.

Ο πατέρας του, προσθέτει: «Είχα ένα θαυμάσιο παιδί, ένα καλό παιδί, αυτό μόνο έχω να πω».

Τι είπε αυτόπτης μάρτυρας για τη δολοφονική επίθεση

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος διατηρεί επιχείρηση στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης, μίλησε σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1. Όπως ανέφερε, όταν άκουσε τον πυροβολισμό, βγήκε αμέσως έξω και αντίκρισε την άτυχη γυναίκα αιμόφυρτη στο πεζοδρόμιο, με τραύμα στον αριστερό κρόταφο. Η Αστυνομία έφτασε άμεσα στο σημείο ενώ και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ήταν εκεί μέσα σε λίγα λεπτά. Όμως, όπως είπε, ήταν πλέον αργά. 

Κόσμος και αστυνομία στο σημείο που έπεσε νεκρή 31χρονη εκπαιδευτικός στη μέση του δρόμου

«Γλίτωσα από αυτόν τον εφιάλτη που βίωνα. Γλίτωσα από ένα μαρτύριο. Ευτυχώς χώρισα», φέρεται να είπε το θύμα, μία μέρα πριν ο 40χρονος την πυροβολήσει και τη σκοτώσει με δύο σφαίρες. Ο δράστης αυτοκτόνησε λίγο μετά τη δολοφονία της γυναίκας στην περιοχή Ροδίνι, στο νησί των Ιπποτών. Συγκεκριμένα βρέθηκε νεκρός στην οικία του στην Κρεμαστή και εκεί είχε αφήσει σημείωμα που έγραφε «Χωρίς την καλή μου δεν έχει νόημα να ζω».

Ρόδος: Το χρονικό της γυναικοκτονίας

Η φονική επίθεση έγινε στην οδό Μόσχας στο Ροδίνι. Ένας άνδρας ηλικίας 35 έως 40 ετών, έστησε καρτέρι σε μια 31χρονη με την οποία είχαν χωρίσει πρόσφατα. Το θύμα, η 31χρονη Δώρα, διέμενε στην περιοχή. Ο άνδρας εκτέλεσε τη γυναίκα με κυνηγετική καραμπίνα και ο δράστης αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο λίγα λεπτά αργότερα.

Από τις πρώτες μαρτυρίες που επικαλείται το Mega, φαίνεται ότι ένα άγνωστο αυτοκίνητο με δύο άτομα μέσα, περίμενε λίγα μέτρα παραπέρα από το δικό της που ήταν σταθμευμένο και όταν η κοπέλα πλησίασε, την ώρα που προσπάθησε να μπει στο αυτοκίνητο, την εκτέλεσαν με δύο σφαίρες.

Οι πρώτες μαρτυρίες

Κάτοικοι της περιοχής που μίλησαν στη ΡΟΔΙΑΚΗ είπαν ότι η άτυχη κοπέλα διέμενε στην παράλληλη οδό και ότι χθες είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητο στην οδό Μόσχας. Από τις πρώτες μαρτυρίες, φαίνεται ότι ο πρώην φίλος της περίμενε λίγα μέτρα παραπέρα μέσα σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από το δικό της που ήταν σταθμευμένο. Όταν η κοπέλα πλησίασε και πήγε να μπει στο αυτοκίνητο, πάτησε δύο φορές τη σκανδάλη εκτελώντας την εν ψυχρώ. Στο σημείο μετέβησαν αμέσως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Κλήθηκε ο ιατροδικαστής και ειδοποιήθηκε και ο Εισαγγελέας. Οι αστυνομικές αρχές, εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη ενός ή δύο ατόμων.

Λίγα λεπτά αργότερα, οι αστυνομικές αρχές και το ΕΚΑΒ έλαβαν κλήση να πάνε σε σπίτι που βρίσκεται κοντά στον συνοικισμό Θεοτόκος, καθώς είχε ακουστεί πυροβολισμός. Η αστυνομία διαπίστωσε όταν έφθασαν εκεί, ότι ένα άτομο ηλικίας 40 ετών, είχε αυτοπυροβοληθεί μέσα στο σπίτι του. Ήταν ο δράστης του φονικού. Στο διαμέρισμά του, οι αστυνομικοί βρήκαν σημείωμα, όπου ο 40χρονος έγραφε ότι «δεν μπορεί να ζει χωρίς εκείνη».

Πηγή άρθρου www.dikaiologitika.gr

You May Also Like

More From Author