Αναστολή εργασίας σε όσους υγειονομικούς δεν εμβολιάζονται

Estimated read time 1 min read

Ως «άμυαλη» χαρακτήρισε την συμπεριφορά των υγειονομικών υπαλλήλων οι οποίοι επιλέγουν να μην εμβολιαστούν, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης, οι υγειονομικοί θα πρέπει να εμβολιάζονται υποχρεωτικά κι αν δεν συμφωνούν με αυτό να τίθενται σε αναστολή εργασίας. «Τα δικαιώματα του ενός τελειώνουν εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα του άλλου», σχολίασε μεταξύ άλλων.

«Το να δουλεύω σε ένα νοσοκομείο, όπου ο βασικός λόγος είναι να παρέχω υπηρεσίες υγείας σε ανθρώπους με προβλήματα υγείας και με την άμυαλη συμπεριφορά μου να θέτω σε κίνδυνο την υγεία αυτών που προσπαθώ να νοσηλεύσω είναι κάτι που εμένα με προσωπικά με ξεπερνά» δήλωσε προσθέτοντας πως σε κάθε περίπτωση εάν κάποιος υγειονομικός δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί, μπορεί κάλλιστα να το αναφέρει και να τεθεί σε αναστολή εργασίας από το κράτος και στην θέση του να προσληφθεί ένας μη αρνητής του εμβολίου.

«Εάν μετά κολλήσεις, θα σου φταίει το κράτος που δεν υπάρχει κρεβάτι εντατικής» επεσήμανε.

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν χθες, ο καθηγητής Πνευμονολογίας κάλεσε τους πολίτες να μην τα εκλάβουν ως άνοιγμα καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως το πρόβλημα λύθηκε ενώ στην πραγματικότητα έχουμε πορεία ενός μηνός τουλάχιστον προκειμένου να μπορούμε να πούμε κάτι τέτοιο.

Ειδήσεις σήμερα 

Πραξικόπημα στη Μιανμάρ: Ο ΟΗΕ φοβάται «εμφύλιο πόλεμο», η Κίνα αποκλείει τις κυρώσεις

Επέμβαση της αστυνομίας σε κορωνοπάρτι στη Μητροπόλεως

Survivor: Η υποπλοίαρχος Μαριανθή Κάσδαγλη στο τιμόνι της βάρκας της επιστροφής

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

.cnt”, “bottoming”: true, “offTop”: “.header”,”window”: 639 }”>

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author