Αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις από την ερχόμενη Πέμπτη

Estimated read time 1 min read

Tην αναστολή όλων των υπαίθριων θεατρικών παραστάσεων από την ερχόμενη Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο ίδιος γνωστοποίησε επίσης ότι προχωρεί η δημιουργία ειδικής πλατφόρμας στο gov.gr όπου οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή τους. 

«Βρισκόμαστε σε κρίσιμη φάση ειδικά στο κέντρο της Αθήνας», ανέφερε ο ο κ. Χαρδαλιάς και αναφέρθηκε εκ νέου στο σύστημα τηλεργασίας το οποίο ισχύει από σήμερα στους εργασιακούς χώρους και τις υποχρεώσεις εργοδοτών και εργαζομένων.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο lockdown, ο υφυπουργός σημείωσε πως «ο σκοπός είναι να μην πάμε σε επόμενα μέτρα. Γι΄ αυτό θα πρέπει να εφαρμόζουμε τα ισχύοντα. Αντί να αναλωνόμαστε σε σενάρια, ας φροντίσουμε να περάσουμε και αυτή τη φάση με επιτυχία».

Γκ. Μαγιορκίνης: Σε υψηλά επίπεδα ο αριθμός νέων διαγνώσεων

Στα μεγάλα αστικά κέντρα σε παγκόσμιο επίπεδο επανέρχεται απειλητικά η επιδημία με δεύτερο κύμα και για την αντιμετώπιση της έχουν ληφθεί περιοριστικά μέτρα, ανέφερε κατά την σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αριθμός των νέων διαγνώσεων στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλότερα των 300 ατόμων επίπεδα, για δεύτερη εβδομάδα, χωρίς σημεία υποχώρησης, ενώ ο αριθμός των ατόμων που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής έχει αυξητικές τάσεις.

Σε ό,τι αφορά την επίδραση των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί στην Αττική, ανέφερε ότι θα φανεί προς το τέλος της επομένης εβδομάδας.

Επιπλέον, κάλεσε τους άνω των 65 ετών να περιορίσουν τις κοινωνικές τους επαφές, ενώ για τους συγγενείς τους να θεωρούν τους εαυτούς τους ως πιθανούς ασυμπτωματικούς φορείς.

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author