Ανακαλύψαμε νέα αποθέματα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα

Estimated read time 1 min read

Την ανακάλυψη συνολικά 405 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας λόγο για τη μεγαλύτερη πηγή φυσικού αερίου που έχει εντοπίσει η Τουρκία στην ιστορία της στη Μαύρη Θάλασσα.

Επισκεπτόμενος και το γεωτρητικό πλοίο Φατίχ, ο Ερντογάν είπε στους εργαζόμενους: «δώσαμε στο έθνος μας τα καλά νέα που περίμενε εδώ και χρόνια, ως αποτέλεσμα της επιμελούς και επιτυχημένης δουλειάς σας».

Για να δώσει έμφαση μάλιστα στο επικοινωνιακό σόου, ο Τούρκος πρόεδρος φόρεσε τη στολή εργασίας που χρησιμοποιεί το πλήρωμα του Φατίχ για να φωτογραφηθεί.

«Εκ μέρους του εαυτού μου και του έθνους μου, σας ευχαριστώ όλους», ενώ συνεχάρη ολόψυχα και τις ομάδες που εργάζονται στο Μπαρμπαρός, το Ορούτς Ρέις, το Γιαβούζ και το Κανουνί, λέγοντας πως ελπίζει ο Αλλάχ να βρίσκεται στο πλευρό τους.

«Το πλοίο μας συνέχισε να λειτουργεί μετά την ανακάλυψη του πρώτου πεδίου φυσικού αερίου. Κατά τη διάρκεια νέων μελετών, ανακαλύφθηκαν άλλα 85 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Ο συνολικός όγκος είναι τώρα 405 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα» υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Τον Αύγουστο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε αναφέρει ότι το γεωτρύπανο Φατίχ είχε εντοπίσει περίπου 320 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, τον μεγαλύτερο στην ιστορία της Τουρκίας.

Προ μερικών μηνών, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ, είχε επισημάνει πως οι τουρκικές αρχές μπορούν να προκηρύξουν διεθνή διαγωνισμό για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο στην ακτή.

Ειδήσεις σήμερα:

Υποβρύχιο Κουρσκ: Οι θεωρίες συνωμοσίας και τα σενάρια για το θάνατο 118 ατόμων

Welt: Τι μας διδάσκουν Ελλάδα και Πορτογαλία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Στο «κόκκινο» η Κοζάνη: 27 νέα κρούσματα κορωνοϊού από τα 400 rapid test

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author