Αναθεωρείται το μείγμα μέτρων για την πανδημία -Αύριο οι αποφάσεις από την επιτροπή | ΕΛΛΑΔΑ

Estimated read time 1 min read

Αλλαγές έρχονται, όπως όλα δείχνουν στο μείγμα των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Κυβερνητικές πηγές, μιλώντας στο iefimerida.gr εξέφραζαν την άποψη που έχει δημιουργηθεί ότι το μείγμα μέτρων για τον κορωνοϊό που βρίσκεται σε ισχύ έχει εξαντλήσει την αποτελεσματικότητά του και πρέπει να αναθεωρηθεί, καθώς οι αντοχές των πολιτών εξαντλούνται και τα κρούσματα παραμένουν υψηλά.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι θα πρέπει να πάμε σε κάποιο άνοιγμα δραστηριοτήτων σε ανοιχτούς χώρους και διάχυση του κόσμου σε δραστηριότητες μη μολυσματικές.

Τόνιζαν ωστόσο ότι αυτό δεν είναι παρά πρόθεση της κυβέρνησης και ότι τις όποιες αποφάσεις θα τις πάρει σε κάθε περίπτωση η επιτροπή των ειδικών, που συνεδριάζει αύριο, Τετάρτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H επιτροπή θα αξιολογήσει όλα τα δεδομένα και θα λάβει σχετικές αποφάσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας. Από την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξει το λιανεμπόριο, μαζί με τα λύκεια και τα γυμνάσια, ενώ θα υπάρξει χαλάρωση και στη διαδημοτική μετακίνηση.

Οσον αφορά το λιανεμπόριο, θα δίνεται η δυνατότητα στον καταναλωτή να πάει για ψώνια μόνο μία φορά την ημέρα με αποστολή sms στον νέο 5ψήφιο τηλεφωνικό κωδικό 13032, ώστε να συγκρατηθεί η ανεξέλεγκτη κινητικότητα. Εάν ισχύει το μέτρο του sms, τότε το λιανεμπόριο μπορεί να ανοίξει χωρίς click away και click inside. Το επόμενο μεγάλο βήμα θα είναι το άνοιγμα της εστίασης, που παραμένει κλειστή από τον Νοέμβριο. Ο Ακης Σκέρτσος προανήγγειλε ήδη ότι εντός του Απριλίου θα ανοίξει η εξωτερική εστίαση, ενώ, πριν από το Πάσχα αναμένεται και η άρση του περιορισμού μετακίνησης από νομό σε νομό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr

You May Also Like

More From Author