Αμερικανικές εκλογές 2020- Ενωτικός ο Μπάιντεν: Η Δημοκρατία λειτουργεί -Δεν είμαστε εχθροί, είμαστε Αμερικανοί | ΚΟΣΜΟΣ

Estimated read time 1 min read

Πολλοί περίμεναν πως ο Τζο Μπάιντεν θα κάνει ένα διάγγελμα με πανηγυρικό ύφος, καθώς όλα δείχνουν πως θα είναι ο νικητής στις φετινές αμερικανικές εκλογές 2020.

Δεν το έκανε, ωστόσο ξεκίνησε το διάγγελμά του λέγοντας πως «δεν έχουμε δήλωση νίκης, αλλά τα νούμερα δείχνουν ξεκάθαρα το ότι θα είμαστε νικητές στο τέλος».

Ο Μπάιντεν ανέφερε μόλις μία φορά το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά με τη νίκη να είναι διαφαινόμενη, τόνισε πως θα δουλέψει «το ίδιο σκληρά για όσους δεν με ψήφισαν, όσο και γι’ αυτούς που με ψήφισαν» κάνοντας παράλληλα μια έκκληση για «ψυχραιμία».

Μπάιντεν: Είμαστε αντίπαλοι, όχι εχθροί. Είμαστε Αμερικανοί

Σε αντίθεση με τον Τραμπ, ο Μπάιντεν προσπάθησε να κατευνάσει την ένταση που επικρατεί στην χώρα με την εκλογική διαδικασία και προσπάθησε να περάσει ένα μήνυμα ενότητας, σε μια ομιλία που θα μπορούσε να είναι και η πρώτη ομιλία ενός προέδρου μετά το τέλος της καταμέτρησης των ψήφων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμερικανικές Εκλογές 2020 -Τραμπ: Ο Μπάιντεν δεν πρέπει να κηρύξει «παράνομα» ότι κέρδισε τις εκλογές

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Τα διεθνή ΜΜΕ «βλέπουν» τον Μπάιντεν στο κατώφλι του Λευκού Οίκου

«Μπορεί να είμαστε αντίπαλοι, αλλά δεν είμαστε εχθροί. Είμαστε Αμερικανοί. Ας αφήσουμε στην άκρη την διχόνοια και τον θυμό. Ηρθε η ώρα να ξεπεράσουμε την οργή και να συσπειρωθούμε» διαμήνυσε ο Μπάιντεν, ο οποίος έδωσε έμφαση στην ομιλία του στον κορωνοϊό, αναλύοντας τα στοιχεία των θανάτων και των κρουσμάτων, καθώς οι ΗΠΑ καταγράφουν το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.

Τόνισε ότι εφ’ όσον επιβεβαιωθούν τα νούμερα, το πρώτο πράγμα στο οποίο θα εστιάσει θα είναι να ανταπεξέλθει η χώρα στην κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Χθες, μαζί με την Κ. Χάρις, είχαμε συναντήσεις με ειδικούς για θέματα υγείας και για την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε. Τα κρούσματα ξεφεύγουν και μπορεί να φτάσουμε τα 200.000 την ημέρα», ανέφερε αρχικά ο Μπάιντεν.

«Δεν μπορούμε να σώσουμε τις ζωές που έχουν χαθεί, όμως μπορούμε να σώσουμε πολλές ζωές στους επόμενους μήνες», σχολίασε.

Μπάιντεν: Είμαστε καθ’ οδόν για 300 εκλέκτορες

Ο Μπάιντεν στην διάρκεια του διαγγέλματός του, ανέφερε πως η παράταξη οδεύει ολοταχώς για να κερδίσει 300 εκλέκτορες, μετά τις ανατροπές που έχει κάνει στις Πολιτείες-κλειδιά.

«Είμαι ιδιαίτερα περήφανος για το πόσο καλά τα πήγαμε σε όλη τη χώρα. Ξέρω ότι η διαδικασία μπορεί να είναι αργή. Και να είναι ενοχλητικό να το παρακολουθείς, αλλά να είμαστε υπομονετικοί. Αυτοί οι αριθμοί εκπροσωπούν ψηφοφόρους και η φωνή τους πρέπει να ακουστεί. Μπορεί να μην έχουμε καθαρό αποτέλεσμα ως τώρα, αλλά οι αριθμοί μας λένε ότι θα κερδίσουμε αυτή την κούρσα. Είμαστε σε δρόμο για 300 εκλέκτορες. Πετύχαμε τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων που έχει κερδίσει ποτέ υποψήφιος πρόεδρος στην χώρα. Και η διαφορά συνεχίζει να μεγαλώνει. Είμαστε 4 εκατομμύρια ψήφους μπροστά», είπε και έκανε αναφορά σε μερικά από τα «ρεκόρ» που σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Θρίλερ στην πολιτεία της Τζόρτζια, όπου προηγείται ο Μπάιντεν -Θα γίνει επανακαταμέτρηση

Live: O Μπάιντεν αυξάνει το προβάδισμά του σε 3 κρίσιμες Πολιτείες, στις εκλογές των ΗΠΑ

«Τα τελευταία 24ωρα γυρίσαμε το αποτέλεσμα στην Πενσυλβάνια και την Τζόρτζια, ενώ κρατάμε το προβάδισμα στην Νεβάδα. Εχουμε 74 εκατομμύρια ψήφους. Κανείς δεν έχει πάρει τόσους ψήφους στην ιστορία της χώρας. Θα γίνω ο πρώτος υποψήφιος Δημοκρατικός που θα κερδίσει την Αριζόνα και την Τζόρτζια μετά από 20 και πλέον χρόνια. Τα νούμερα εκπροσωπούν ψήφους ανθρώπων από όλες τις θρησκείες και καταγωγές. 74 εκατομμύρια πολίτες φώναξαν δυνατά για αλλαγές στο κλίμα, την οικονομία, την ισότητα».

Μπάιντεν: Η Δημοκρατία λειτουργεί

Ο Μπάιντεν συνέστησε επίσης στον κόσμο να κάνει υπομονή μέχρι να τελειώσει η διαδικασία, τονίζοντας πως όλες οι ψήφοι θα μετρήσουν κανονικά.

«Και οι δύο ξέρουμε πως υπάρχει μεγάλη ένταση. Αλλά μπορεί να είναι μεγάλη μετά από μία τόσο σκληρή εκλογική διαδικασία σαν κι αυτή που έχουμε. Ομως πρέπει να θυμόμαστε πως πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι και υπομονετικοί. Να αφήσουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία όσο γίνεται η καταμέτρηση ΟΛΩΝ των ψήφων. Η Δημοκρατία λειτουργεί και όλες οι ψήφοι θα μετρηθούν όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να το σταματήσουν. Δεν θα επιτρέψω το αντίθετο. Οι πολίτες θα ακουστούν. Δεν έχω υπάρξει ποτέ πιο αισιόδοξος για το μέλλον αυτού του τόπου. Μην ξεχνάμε ποιοι είμαστε και τι έχουμε πετύχει όλοι μαζί» είπε ο Δημοκρατικός υποψήφιος που είχε στο πλευρό του την Καμάλα Χάρις, η οποία ωστόσο δεν έκανε δηλώσεις.



Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr

You May Also Like

More From Author