Αμερικανικά ΜΜΕ «έκοψαν» την παραληρηματική ομιλία Τραμπ – Newsbeast

Estimated read time 1 min read

Αδιανόητα είναι τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στις ΗΠΑ με τον Ντόναλντ Τραμπ να επιμένει σε μια ρητορική που μόνο μπελάδες μπορεί να φέρει στην υπερδύναμη. Ο νυν πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών επιμένει σε δηλώσεις περί κλοπής και νοθείας, την ώρα που ο Τζο Μπάιντεν βρίσκεται στο κατώφλι του Λευκού Οίκου αφού είναι ζήτημα ωρών αν όχι… λεπτών, να φτάσει τους 270 εκλέκτορες.

Ο Τραμπ επανέλαβε πριν μερικές ώρες πως «αν μετρηθούν οι νόμιμες ψήφοι, κερδίζω με ευκολία. Προσπαθούν να νοθεύσουν τις εκλογές και δεν μπορούμε να το αφήσουμε αυτό να γίνει. Θα έχουμε πολλές δίκες. Θα ακολουθηθεί ο δρόμος «των νομικών διαδικασιών (…). Σε τελευταία ανάλυση, έχω την αίσθηση πως θα αποφασίσουν οι δικαστές για το ποιος είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών».

Οι νέες αυτές εμπρηστικές δηλώσεις Τραμπ προκάλεσαν… πανικό στα αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης. Χαρακτηριστικά, τα τηλεοπτικά δίκτυα, ABC, NBC και MSNBC διέκοψαν τη ζωντανή μετάδοση με τις δηλώσεις του.

«Εντάξει. Εδώ είμαστε πάλι, στην άβολη θέση όχι μόνο να διακόψουμε την ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ, αλλά να τον διορθώσουμε. Δεν υπάρχουν παράνομες ψήφοι, δεν υπάρχει νίκη Τραμπ» είπε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής του MSNBC.

Αντίστοιχα ο παρουσιαστής του NBC τόνισε πως είναι αναγκασμένοι να διακόψουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ επειδή προχώρησε σε ψευδής ισχυρισμούς που λέγονται από ανθρώπους της προεκλογικής του καμπάνιας και δεν αποδεικνύονται καθώς δεν παρουσιάζουν την παραμικρή απόδειξη.

Το CNN αποφάσισε να μην διακόψει την απευθείας μετάδοση του διαγγέλματος, ούτε να κόψει τον ήχο του μικροφώνου του Τραμπ. Αλλά τις δηλώσεις του αρχηγού του κράτους αντέκρουσε αμέσως μετά ο παρουσιαστής του δικτύου Τζέικ Τάπερ: «πόσο λυπηρή νύχτα για την Αμερική, όταν βλέπει τον πρόεδρό της να κατηγορεί ψευδώς ανθρώπους ότι προσπαθούν να κλέψουν τις εκλογές, να επιτίθεται στη δημοκρατία μας με ψέματα».



Πηγή άρθρου www.newsbeast.gr

You May Also Like

More From Author