Αλλάζει από την Κυριακή το ωράριο των μετακινήσεων – Τα απαραίτητα sms

Estimated read time 1 min read

Επανέρχεται από αύριο και για μια εβδομάδα η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Για το διάστημα αυτό εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033, με τον αριθμό 1 για σοβαρές περιπτώσεις υγείας ενώ για τους εργαζόμενους χρειάζεται η απαραίτητη βεβαίωση.

Τι ισχύει γενικά για τις μετακινήσεις τις υπόλοιπες ώρες: 

Μετακινήσεις γίνονται μόνο με SMS στο 13033 ή με συμπλήρωση σχετικής φόρμας για κατ’ εξαίρεση μετακίνησης που είναι διαθέσιμη στο forma.gov.gr

Σε κάθε μετακίνηση οι πολίτες υποχρεούνται να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο

Το SMS στο 13033 πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας
όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6

Ο κωδικός αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες και με την έκκληση από τις αρχές να είναι λελογισμένες, ώστε τα μέτρα να αποδώσουν στο μέγιστο και το ταχύτερο:

SMS κωδικός 1: Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).

SMS κωδικός 2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους:

SMS κωδικός 3: Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης του εν λόγω ενημέρωσης, καθώς και μετάβαση στην τράπεζα.

SMS κωδικός 4: Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, καθώς και για μεταφορά συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού από και προς τον τόπο εργασίας του, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη, ή συνοδεία μαθητού στο σχολείο από γονέα ή κηδεμόνα:

SMS κωδικός 5: Μετάβαση σε κηδεία υπό τους όρους που προβλέπεται από τον νόμο ή για μετάβαση γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

SMS κωδικός 6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο (2) άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της αναγκαία απόστασης του ενάμισι (1,5)μέτρου. Καθώς και μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων,εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη.

Επίσης επιτρέπεται μετακίνηση με χειρόγραφη βεβαίωση (σύμφωνα με το υπόδειγμα στο forma.gov.gr ). Η χειρόγραφη βεβαίωση πρέπει να έχει τις εξής πληροφορίες: Όνομα/Επίθετο, Διεύθυνση Κατοικίας, Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού, Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή.

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγή άρθρου www.ert.gr

You May Also Like

More From Author