Ακάρ: «Ανώμαλη» η στάση της Αθήνας

Estimated read time 1 min read

Χουλουσί Ακάρ

Johanna Geron, Pool Photo via AP

Την ώρα που ξαναφουντώνει ο τουρκικός πόλεμος νεύρων με το νέο γεωτρύπανο της γείτονος να βγαίνει για δοκιμαστικό πλου ανοιχτά της Μερσίνας, πριν αποπλεύσει για γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο στις 9 Αυγούστου, την προκλητικότητα της Άγκυρας κλιμακώνει ο υπουργός Άμυνάς της, με τον Χουλουσί Ακάρ να δηλώνει ότι η Ελλάδα προσπάθησε ανεπιτυχώς να πείσει τις ΗΠΑ να μην πουλήσουν F-16 στην Τουρκία. 

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, προανήγγειλε συνάντηση σε τεχνικό επίπεδο αντιπροσωπειών της Τουρκίας και των ΗΠΑ στις 15 Αυγούστου, ενώ κατηγόρησε την Αθήνα ότι «κάτι σκαρώνει» σε βάρος της Άγκυρας, καθώς «πενταπλασιάζει τον αμυντικό προϋπολογισμό της», υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «αυτό δεν θα είναι αρκετό απέναντι στις τουρκικές δυνάμεις». 

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για τους συμμάχους της, ενώ υποστήριξε ότι τα ζητήματα που προκύπτουν στα ελληνοτουρκικά δεν πρέπει να επηρεάζουν τις σχέσεις Ε.Ε. και ΝΑΤΟ με την Άγκυρα. 

Μάλιστα, ο Χουλουσί Ακάρ κάλεσε τη χώρα μας να ενεργήσει σύμφωνα με τις «σχέσεις καλής γειτονίας» για διάλογο.  «Η στάση της Ελλάδας είναι ανώμαλη», δήλωσε χαρακτηριστικά.



Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author