Αδ. Γεωργιάδης: Δεν θα υπάρξει επέκταση στις ώρες μετακινήσεων

Estimated read time 1 min read

Μήνυμα ότι δεν θα υπάρξει επέκταση στις ώρες μετακινήσεων, «καθώς ο κίνδυνος στα ρεβεγιόν να μεταφέρουμε τον κορωνοϊό σε μεγαλύτερες ηλικίες, κατά τους γιατρούς είναι ό,τι πιο επικίνδυνο», έστειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως «η πρώτη μέρα της παράδοσης εκτός, κύλισε εξαιρετικά ικανοποιητικά», ενώ με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα στη δυτική Αττική και τους ενδεχόμενους κινδύνους από το άνοιγμα της αγοράς, ανέφερε ότι «έχουμε πει ότι αν δούμε εικόνες συνωστισμού θα κλείσουμε αμέσως. Αφετέρου είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους λοιμωξιολόγους, αν μας δώσουν σήμα, θα κλείσουμε».

«Κάναμε την εναλλακτική πρόταση για την παράδοση εκτός των καταστημάτων, εμένα επιλογή μου ήταν να είναι ανοιχτά τα καταστήματα, αλλά αυτό ήταν επιδημιολογικά αδύνατο», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Η πρώτη μέρα της παράδοσης εκτός κύλισε εξαιρετικά ικανοποιητικά. Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες υπήρχαν χιλιάδες παραγγελίες που εκτελέστηκαν σήμερα. Ο πιο βασικός μας στόχος που ήταν να αποφορτίσουμε τους ταχυμεταφορείς, φαίνεται πως επετεύχθη. Πολλά μικρά καταστήματα έκαναν κάτι παραπάνω. Δεν θέλω να πουλήσω ότι μπορεί να ισοφαρίσουν τον κανονικό τους τζίρο», πρόσθεσε ο υπουργός σχολιάζοντας την πρεμιέρα του click away, ενώ για τη λειτουργικά των εμπορικών κέντρων είπε: «Τα εμπορικά κέντρα δεν λειτουργούν, όπως έχουμε πει. Δεν μπορεί κάποιος να μπει στους κοινόχρηστους χώρους των εμπορικών κέντρων. Εφόσον πρόκειται όμως για ραντεβού με ένα πελάτη, για τα καταστήματα των εμπορικών κέντρων, μπορούν να κάνουν το ίδιο με τα υπόλοιπα καταστήματα παραδίδοντας στο δρόμο, σε έναν εξωτερικό χώρο, πάντα με ραντεβού και σε συγκεκριμένο χρόνο. Δε θέλαμε να ευνοήσουμε τα μεν ή τα δε καταστήματα».

Αγορά παιχνιδιών

Σχετικά με τις επιλογές εμπορικών σημείων για την αγορά παιχνιδιών, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «μπορούν και τα σούπερ μάρκετ να πουλάνε παιχνίδια, αλλά μόνο με παράδοση εκτός. Για την αγορά παιχνιδιών κρίνεται το πώς θα πάνε οι πωλήσεις από την εορταστική περίοδο. Για λόγους ισονομίας, είπαμε παράδοση εκτός στα παιχνίδια, παντού».

«Για τα ινστιτούτο αισθητικής εμείς ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι. Θα δούμε πώς θα λειτουργήσουν τα κομμωτήρια από αύριο, και θα δούμε αν υπάρχει τρόπος να το επανεξετάσουμε. Στα κομμωτήρια είναι αλλιώς. Στα νύχια έχεις επαφή. Θεωρήθηκε πιο επικίνδυνη διαδικασία, από ό,τι το κούρεμα. Όταν είμαστε έτοιμοι θα ανακοινώσουμε νέα απόφαση», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author