Αγίου Βαλεντίνου: Το αίτημα για ανοιχτά ανθοπωλεία και το μήνυμα της Ναταλίας Γερμανού – Κοινωνία

Estimated read time 1 min read

Σε ρυθμούς Lockdown Μαρτίου μπαίνει η Αττική από την Πέμπτη μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τις νέες ανακοινώσεις, με απώτερο σκοπό να περιοριστεί η κινητικότητα του πληθυσμού και η μετάδοση του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν είναι τα εξής:

Νέα μέτρα στην Αττική έως τις 28 Φεβρουαρίου:

  • Τα σχολεία κλείνουν τελικά στην Αττική καθώς τα 1.000 κρούσματα σε παιδιά μέσα στο Φεβρουάριο χτύπησαν καμπανάκι και απέδειξαν ότι οι μεταλλάξεις “χτυπούν” περισσότερο τους ανήλικους.
  • Με φυσική παρουσία θα συνεχιστεί η ειδική αγωγή, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του.
  • Παράλληλα, κλείνει κάθε μορφή λιανεμπορίου.
  • Τα νέα μέτρα θα εξειδικευτούν περαιτέρω την Τετάρτη από τους αρμόδιους.

Το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν με ραντεβού τα ανθοπωλεία το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Φεβρουαρίου προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι θέλουν να γιορτάσουν τον Αγιο Βαλεντίνο είναι ανοιχτό, ωστόσο ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί ούτε το εάν τελικά θα ανοίξουν, ούτε το πώς θα λειτουργήσουν. Ωστόσο οι συγκεκριμένες ημέρες είναι αρκετά κερδοφόρες για το συγκεκριμένο κλάδο που διανύει, όπως οι περισσότεροι, μία πολύ δύσκολο περίοδο. Για το αίτημα λειτουργίας των ανθοπωλείων είχε μιλήσει και ο Αδ. Γεωργιάδης και πλέον μένει να δούμε αν θα υπάρξει εξαίρεση. Όπως λένε άλλωστε πολλοί ιδιοκτήτες, εάν δεν δουλέψουν την Κυριακή και πετάξουν το εμπόρευμα που παρήγγειλαν, θα “κατεβάσουν ρολά” οριστικώς.

Την εξειδίκευση των μέτρων του lockdown θα κάνει σε κάθε περίπτωση το μεσημέρι της Τετάρτης ο Νίκος Χαρδαλιάς που αναμένεται να ανακοινώσει το κλείσιμο του λιανεμπορίου έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Το μήνυμα της Ναταλίας Γερμανού

Η γνωστή τραγουδίστρια λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων έκανε μία ανάρτηση στο Twitter σκεφτόμενη τις συνέπειες του νέου lockdown στους ιδιοκτήτες ανθοπωλείων..

“Για τον Αγιο Βαλεντίνο τη γνώμη μου την ξέρετε. Αλλά στεναχωριέμαι για τους ανθοπώλες όταν περιμένουν μια μέρα για να βγάλουν τη ζημιά της χρονιάς”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr



Πηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author