Έτοιμο να συνδράμει τον Λίβανο είναι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών – Newsbeast

Estimated read time 1 min read

Τη βαθιά οδύνη της Ελλάδας για τις πολύνεκρες εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού και αλληλεγγύη στην κυβέρνηση και τον λαό του Λιβάνου, εξέφρασε προ ολίγου με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, εκφράζοντας, επίσης, ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Παράλληλα, διαμηνύει πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει τις αρχές του Λιβάνου με κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή της.

Επιπλέον, τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, Χασάν Ντιάμπ, είχε πριν από λίγο, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Δένδιας εξέφρασε στον Χασάν Ντιάμπ την αλληλεγγύη της Ελλάδας και την ετοιμότητά της να συνδράμει τις Αρχές του Λιβάνου.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις εκρήξεις στο Λίβανο: «Η ΕΕ είναι έτοιμη να παρέχει βοήθεια και στήριξη στο Λίβανο»

Τη συμπαράσταση της ΕΕ στους πολίτες του Λιβάνου εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Σαρλ Μισέλ έγραψε στο μήνυμα που ανήρτησε στο λογαριασμό του στο τουίτερ: «Οι σκέψεις μου είναι στους πολίτες του Λιβάνου και στις οικογένειες των θυμάτων της τραγικής έκρηξης στη Βηρυτό» και τόνισε ότι «η ΕΕ είναι έτοιμη να παρέχει βοήθεια και στήριξη. Να είστε δυνατοί».

Όπως κάνουν γνωστό οι ίδιες πηγές, από την ισχυρή έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, η ελληνική πρεσβεία στο Λίβανο υπέστη μικρές υλικές ζημιές. Διαβεβαιώνουν ακόμα ότι όλο το προσωπικό της πρεσβείας είναι καλά στην υγεία του.

Επισημαίνουν επίσης πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες πολίτες που συγκαταλέγονται μεταξύ των νεκρών ή των τραυματιών.

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών με μήνυμά του στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμένα τις Βηρυτού, τονίζει πως μπορούν να επικοινωνούν με την πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα 00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με την Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: [email protected]

Η Γαλλία έτοιμη να βοηθήσει τον Λίβανο

Η Γαλλία διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμη να βοηθήσει τον Λίβανο μετά την τεράστια έκρηξη κοντά στο κέντρο της Βηρυτού που σκότωσε τουλάχιστον 10 ανθρώπους και τραυμάτισε εκατοντάδες.

«Η Γαλλία βρίσκεται πάντα στο πλευρό του Λιβάνου και του λιβανικού λαού. Είναι έτοιμη να προσφέρει βοήθεια ανάλογα με τις ανάγκες που διατυπώνουν οι λιβανικές αρχές», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λε Ντριάν σε μια ανάρτηση στο Twitter.

Το Λονδίνο είναι έτοιμο να παράσχει βοήθεια στον Λίβανο, δηλώνει ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να παράσχει όποια βοήθεια μπορεί προς τη Βηρυτό, μετά την καταστροφή στο λιμάνι της λιβανέζικης πρωτεύουσας που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 25 άνθρωποι και να τραυματιστούν πάνω από 2.500.

«Οι εικόνες και τα βίντεο από τη Βηρυτό απόψε προκαλούν σοκ», έγραψε στο Twitter ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να παράσχει στήριξη, με όποιον τρόπο μπορεί, μεταξύ άλλων και στους Βρετανούς πολίτες που επλήγησαν», πρόσθεσε.

«Η ΕΕ εκφράζει την απόλυτη αλληλεγγύη της και την πλήρη στήριξή της στις οικογένειες των θυμάτων και τις αρχές του Λιβάνου»

Την αλληλεγγύη και τη στήριξη της ΕΕ στο λαό και τις αρχές του Λιβάνου εξέφρασε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο κ. Μπορέλ έγραψε σε μήνυμά του στο τουίτερ ότι «η ΕΕ εκφράζει την απόλυτη αλληλεγγύη της και την πλήρη στήριξή της στις οικογένειες των θυμάτων και τις αρχές του Λιβάνου μετά τις επιθέσεις που έπληξαν σήμερα τη Βηρυτό».



Πηγή άρθρου www.newsbeast.gr

You May Also Like

More From Author