Έρχεται ισχυρός χιονιάς, θερμοκρασίες υπό το μηδέν: 5 περιοχές που θα δουν πολύ χιόνι -Και η Αττική στο «μάτι» | ΕΛΛΑΔΑ

Estimated read time 1 min read

Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τα προσεχή εικοσιτετράωρα, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα.

Ο Κώστας Λαγουβάρδος, μετεωρολόγος-διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr μίλησε στο iefimerida.gr για τον πολικό αεροχείμαρρο που φαίνεται να σπρώχνει έναν ισχυρό χιονιά προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, αν επιβεβαιωθούν τα μοντέλα, «αναμένουμε χιονοπτώσεις και σε χαμηλά υψόμετρα, δηλαδή σε πεδινά σημεία, σε πολλές περιοχές της χώρας». Σε αυτές τις περιοχές, προσέθεσε, «βάσει των δεδομένων που έχουμε στα χέρια μας, συγκαταλέγεται και η Αττική».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μαρουσάκης: Έρχονται χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα -Μπορεί να δείξει και -20 βαθμούς ο υδράργυρος

Στον ίδιο τόνο, ο μετεωρολόγος του Open Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποίησε για μια ισχυρή κακοκαιρία με τσουχτερό κρύο, που θα διαρκέσει από το Σάββατο έως και τα μέσα της άλλης εβδομάδας.

Όπως είπε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», πρόκειται για μια πολύ ψυχρή, πολική αέρια μάζα, η οποία κατευθύνεται νοτιότερα και την Παρασκευή θα φτάσει τα βόρεια Βαλκάνια. «Καθώς θα συναντήσει θερμότερο καιρό στη χώρα μας, θα σχηματίσει ισχυρή κακοκαιρία», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, από την Παρασκευή μέχρι και τις αρχές της άλλης εβδομάδας αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Οι περιοχές που θα δουν περισσότερο χιόνι, εξήγησε, είναι από τη Θεσσαλία και κάτω και συγκεκριμένα είναι η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα, η Εύβοια και η Πελοπόννησος, ενώ μεγάλη ποσότητα χιονιού αναμένεται και στην Αττική.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Μαρουσάκης επισήμανε ότι ο υδράργυρος στη βόρεια Ελλάδα δεν αποκλείεται να δείξει έως και -18 βαθμούς ή και -20 τα ξημερώματα ή αργά το βράδυ, δίνοντας πιθανότητα για ολικό παγετό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr

You May Also Like

More From Author