Έντονος προβληματισμός για την παραλλαγή «Δέλτα»

Estimated read time 1 min read

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν έκρυψε την ανησυχία της η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, αναφερόμενη στην παραλλαγή «Δέλτα» που εξαπλώνεται σε όλον τον πλανήτη.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση της Δευτέρας, η κ. Θεοδωρίδου τόνισε ότι η «Δέλτα» έχει υψηλή μεταδοτικότητα, υπογράμμισε ότι έχει αναβαθμιστεί και πλέον αποτελεί «μετάλλαξη ιδιαίτερης ανησυχίας», ενώ σημείωσε πως αναμένεται να είναι το επικρατέστερο στέλεχος μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Αναφερόμενη μάλιστα στο Ισραήλ, τόνισε ότι το 60% των εμβολιασμών δεν είναι επαρκές για την παραλλαγή «Δ», η οποία έχει ανεβάσει το τείχος ανοσίας πάνω από το 80%.

Στο παραπάνω πλαίσιο, απηύθυνε έκκληση για εντατικοποίηση των εμβολιασμών, τονίζοντας πως κανείς δεν πρέπει να μείνει ανεμβολίαστος. «Όλοι να κάνουν τις δυο δόσεις εκτός από τις περιπτώσεις του μονοδοσικού εμβολίου» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Θεοδωρίδου.

Επανέλαβε ότι η προστασία έναντι σοβαρής νόσησης από την παραλλαγή «Δέλτα» ανέρχεται στο 96% έπειτα από πλήρη εμβολιασμό με Pfizer και στο 92% με AstraZeneca.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author