Έντονες αντιδράσεις από ΗΠΑ για τις τουρκικές προκλήσεις με το άνοιγμα μέρους της Αμμοχώστου

Estimated read time 1 min read

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των ΗΠΑ στην ανακοίνωση των Τατάρ και Ενρτογάν για «άνοιγμα» μέρους της περίκλειστης Αμμοχώστου, με σειρά δηλώσεων από Αμερικανούς αξιωματούχους να αποδοκιμάζουν την απόφαση χαρακτηρίζοντας τις κινήσεις Τούρκων και Τουρκοκυπρίων προκλητικές.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η υποψήφια βοηθός Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κάρεν Ντόνφριντ τόνισε ότι οι κινήσεις των Τουρκοκυπρίων και του Ερντογάν είναι ασυμβίβαστες με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Τις χαρακτήρισε προκλητικές και εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια διαπραγμάτευσης για επίλυση του Κυπριακού στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, στην οποία εμμένουν οι ΗΠΑ.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέφρασε βαθιά ανησυχία για τη μονομερή απόφαση των Τουρκοκυπρίων με τη στήριξη της Τουρκίας, τονίζοντας με τη σειρά του ότι είναι ασυμβίβαστη με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Η θέση μας δεν άλλαξε: τυχόν περαιτέρω βήματα προς αυτή την κατεύθυνση θα ήταν προκλητικά και αντιπαραγωγικά για την επανάληψη των συνομιλιών για διευθέτηση», σχολίασε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ.

Πηγή άρθρου www.newsbeast.gr

You May Also Like

More From Author