Έμμεση προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης από τον πρωθυπουργό

Estimated read time 1 min read

Σε μία πρωτοφανή παρέμβαση προχώρησε σήμερα ο πρωθυπουργός αναφορικά με την αγωγή της υπουργού Παιδείας κατά της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης για τη στάση εργασίας στις εξετάσεις για τα Πρότυπα Σχολεία.

«Εκτιμώ και ελπίζω ότι η απεργία θα κηρυχθεί παράνομη, έτσι ώστε οι εξετάσεις να διεξαχθούν κανονικά και να σταματήσουμε να είμαστε όμηροι τέτοιων ξεπερασμένων συνδικαλιστικών αντιλήψεων» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το πρωί στο φόρουμ «project2030.gr», το οποίο διοργανώνει η ΟΝΝΕΔ,

«Πληροφορηθήκαμε χθες δυστυχώς ότι η ΟΛΜΕ επέλεξε να προκηρύξει απεργία για να εμποδίσει εξετάσεις νέων παιδιών που θέλουν να διεκδικήσουν θέσεις σε ένα δημόσιο πρότυπο ή πειραματικό σχολείο. Για αυτό και προσφύγαμε άμεσα στη Δικαιοσύνη» σημείωσε.

Και δεν παρέλειψε να υποστηρίξει πως τον αντεργατικό νόμο χαρακτηρίζοντας «μία από τις θετικές επιπτώσεις» την βασική ρύθμιση – διακύβευμα, που προβλέπει ότι «εάν η απεργία κηρυχθεί παράνομη δεν θα μπορεί να επιστρέψει από το παράθυρο σε κάποιο δευτεροβάθμιο φορέα».

Η Κεραμέως ξαναχτύπησε 

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι η Νίκη Κεραμέως κατέθεσε αγωγή ζητώντας από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών να αναγνωρίσει ως παράνομη και καταχρηστική την τρίωρη στάση εργασίας που εξήγγειλε η ΟΛΜΕ για τη Δευτέρα 28 Ιουνίου (11 πμ – 2 μμ) κατά τις οποίες είναι προγραμματισμένες οι εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα Σχολεία, και να απαγορευθεί η πραγματοποίησή της.

«Προ ημερών, απετράπη δια της δικαστικής οδού την τελευταία στιγμή η παρεμπόδιση της απρόσκοπτης συμμετοχής των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και της ομαλής διενέργειάς τους, εξ αιτίας της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών» υποστήριξε η υπουργός.

Ωστόσο, θυμίζουμε ότι  η προηγούμενη αγωγή Κεραμέως με πρόσχημα ότι διαταράσσεται η διαδικασία των Πανελλαδικών έγινε ενώ υπήρχε αίτημα για εξαίρεση των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στις εξετάσεις από την κινητοποίηση, όπως και έγινε.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author