«Έλεγαν ο ένας στον άλλον “γ@@@@ τον, σκοτώστε τον, ψόφα κ@λομπάτσε”…»

Estimated read time 1 min read

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν περιγραφές αστυνομικών για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση μετά και την αποτρόπαια επίθεση σε βάρος του 28χρνου αστυνομικού. «Είδα το πλήθος να προσκαλεί ο ένας τον άλλον να χτυπήσουν τον συνάδελφό μου. Είδα άτομα που δεν προλάβαινα να μετρήσω να είναι όρθιοι πάνω από το συνάδελφό μου που εκείνη τη στιγμή ήταν στο έδαφος και να τον χτυπάνε με τα χέρια τα πόδια με βέργες με κοντάρια με ότι έφερε ο καθένας, στα χέρια του σε όλο του το σώμα του» κατάθεσε κατά την προανάκριση ειδικός φρουρός της ομάδα αστυνομικών που δέχτηκε την επίθεση και προσέθεσε: «Βγάλανε το κράνος ώστε να τον χτυπήσουν στο κεφάλι και τα χτυπήματα να έχουν αποτέλεσμα. Όσο ήταν από πάνω του, έλεγαν ο ένας στον άλλον “γ@@@@ τον. Σκοτώστε τον. Ψόφα κωλομπάτσε”…».

Συγκλονιστικές είναι όμως οι περιγραφές και του οδηγού της μοτοσυκλέτας του αστυνομικού που τραυματίστηκε. Ο αστυνομικός περιγράφει στην κατάθεσή του: «Ξαφνικά ένα άτομο όρμησε και άρπαξε με τα χέρια του τον συνεπιβάτη μου ειδικό φρουρό με αποτέλεσμα αυτός να χάσει την ισορροπία του και να πέσει στο οδόστρωμα. Oι επιθέσεις που δεχόμασταν ήταν σφοδρές και για αυτόν το λόγο απομακρυνθήκαμε περίπου 50 μέτρα από το σημείο που έπεσε ο συνάδελφός μας ώστε να ανασυνταχθούμε να κάνουμε αναστροφή και να επιστρέψουμε για να απομακρύνουμε το συνάδελφο από το πλήθος. Kαθώς κινούμασταν προς το συνάδελφο είδα το πλήθος να προσκαλεί ο ένας τον άλλον να τον χτυπήσουν και έλεγαν “Σκοτώστε τον γ@μήστε τον”. Είδα επίσης πολλά άτομα που δεν μπορούσα να τα μετρήσω να χτυπούν με τα χέρια τους με τα πόδια τους με σιδερόβεργες και πέτρες το συνάδελφό μου που ήταν πεσμένος στο έδαφος.»

Σε άλλη κατάθεση που περιλαμβάνεται στη δικογραφία αστυνομικός αναφέρει τα εξής: «Κινηθήκαμε προς την κατεύθυνση που είχε κινηθεί το μεγαλύτερο μέρος του πλήθους. Από τα 1.500 άτομα, είδαμε περίπου 500. Ήταν ολόιδιοι, λέγανε τα ίδια συνθήματα και βρισιές, φέρανε τα ίδια αντικείμενα στα χέρια τους, είχαν στο σύνολό τους καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και εκδήλωναν επιθέσεις ρίχνοντας ναυτικές φωτοβολίδες, βόμβες μολότοφ, πέτρες μάρμαρα και μεταλλικές βέργες. Κάποιοι που ήταν στην πρώτη γραμμή, πρωτοστατούσαν δηλαδή στις επιθέσεις, ξεχώριζαν. Ένας από αυτούς ήταν ένας άνδρας που φορούσε μαύρο παντελόνι μαύρη ζακέτα με κουκούλα και παπούτσια λευκά. Έριχνε βόμβες μολότοφ και πέτρες τις οποίες έβγαζε από σακίδιο που έφερε ο διπλανός συνεργός του. Τον καταδιώξαμε αλλά απτόητος ο άντρας πήρε ένα σπασμένο κοντάρι από το έδαφος και κραδαίνοντας το με τα χέρια του το κουνούσε απειλητικά στον αέρα προς το μέρος μας. Εμείς συνεχίσαμε καταπάνω του και τότε στράφηκε με αυτό εναντίον μας για να μας χτυπήσει και κατάφερε να χτυπήσει έναν υπαστυνόμο ακόμα. Ακόμα και όταν τον ακινητοποιήσαμε και τον συλλάβαμε προσπαθούσε με όλες του τις δυνάμεις με τα χέρια και τα πόδια του να ξεφύγει

Ακόμη στο φάκελο που έχουν σχηματίσει οι αρχές για την υπόθεση, αστυνομικός αναφέρει πως ένα μεγάλο πλήθος αποτελούμενο από 1500 περίπου άτομα περικύκλωσε την ομάδα των αστυνομικών, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Συγκεκριμένα, ειδικός φρουρός περιγράφει τα γεγονότα, λίγο πριν λάβει χώρα η επίθεση στον αστυνομικό ως εξής: «Στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και Αγίας Φωτεινής η ομάδα μας ήρθε αντιμέτωπη με πάρα πολύ μεγάλο πλήθος ατόμων περίπου 1.500 άτομα που μας προσέγγισε από όλες τις πιθανές κατευθύνσεις. Στο σύνολο τους είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες διάφορες μάσκες full-face και μπλούζες τυλιγμένες στο κεφάλι τους. Σχεδόν περικύκλωσαν το σχηματισμό μας και άρχισαν να εκδηλώνουν σφοδρότατες επιθέσεις ρίχνοντας μας βόμβες μολότοφ φωτοβολίδες πέτρες και μεταλλικές βέργες σαν ακόντια».

Τέλος, ο αστυνομικός που βρήκε το πορτοφόλι δράστη της επίθεσης σε βάρος του αστυνομικού στην κατάθεσή του περιγράφει: «Σε απόσταση 3 με 4 μέτρα από τον πεσμένο αστυνομικό είδα πεσμένο στο οδόστρωμα ένα πορτοφόλι μαύρου χρώματος και έσκυψα να το πάρω θεωρώντας ότι ανήκει είτε σε κάποιον από τους δράστες που επιτέθηκαν με σφοδρότητα στους αστυνομικούς είτε σε κάποιον αστυνομικό. Στο οδόστρωμα σε απόσταση λίγων μέτρων από το πορτοφόλι και προς το οδό Πλαστήρα βρήκα και ένα διάφανο πλαστικό μπουκάλι το οποίο σύμφωνα με την ετικέτα του περιείχε βενζίνη. Άνοιξα το πορτοφόλι για να δω αν υπήρχε εντός του κάποια ταυτότητα…. Στις 9:50 το βράδυ και ενώ βρισκόμουν σε επιφυλακή έξω από το αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης προσήλθε στο σημείο ένας νεαρός με τη μητέρα του λέγοντας μας ότι έχασε το πορτοφόλι του…».

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Τέσσερα μέτρα για την αστυνομική βία – Κατήγγειλε Τσίπρα για «υγειονομικό σαμποτάζ»

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Ελεύθεροι οι ανήλικοι συλληφθέντες, αρνήθηκαν τις κατηγορίες

Χανιά: Ποινικές διώξεις για το μαχαίρωμα του 19χρονου – Αύριο οι απολογίες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author