Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Estimated read time 1 min read

Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Ισχυρές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία. Στις περιοχές αυτές εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι της Δευτέρας.

Στις περιοχές που εμφανίζουν αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης τοπικά ισχυρών φαινομένων συμπεριλαμβάνονται ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης, ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη του Meteo για τις πρώτες απογευματινές μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία – Ποιες περιοχές θα χτυπήσει

Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας την κεντρική Στερεά, τη δυτική και την ανατολική Πελοπόννησο, με εξασθένηση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες και την κεντρική Μακεδονία κατά διαστήματα.

Από τις μεσημβρινές ώρες την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την ανατολική Μακεδονία, την Εύβοια, τις Σποράδες και πρόσκαιρα τη Θεσσαλία με εξασθένηση των φαινομένων αργά τη νύχτα της Δευτέρας.

Από τις απογευματινές ώρες τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Από τις βραδινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και οι βόρειες Κυκλάδες.

Τις πρωινές ώρες της Τρίτης τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι τα Δωδεκάνησα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Στο

Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο

Τη Δευτέρα στο Αιγαίο θα πνέουν νοτίων διευθύνσεων θυελλώδεις άνεμοι 7 με 8 και πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα το βράδυ έως 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τη νύχτα.

1

Χιονοπτώσεις κατά περιοχή

Γ. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν έως το μεσημέρι της Δευτέρας στα ορεινά της βορειοδυτικής ηπειρωτικής χώρας. Από τις απογευματινές έως και τις νυχτερινές ώρες της Δευτέρας στα ορεινά της Θράκης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πηγή άρθρου www.thetoc.gr

You May Also Like

More From Author