Έκτακτη σύσκεψη των σεισμολόγων για τη Θήβα

Γαλατάς Ηρακλείου

EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Το ενδεχόμενο ενός ισχυρού σεισμού στην περιοχή της Θήβας βρέθηκε στο επίκεντρο έκτακτης σύσκεψης που είχαν το βράδυ της Τετάρτης τα μέλη της Επιτροπής Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου.

Το παραπάνω ανέφερε –μιλώντας στην ΕΡΤ– ο σεισμολόγος και επιστημονικός συνεργάτης της Ε.Ε, Γεράσιμος Παπαδόπουλος. Όπως σημείωσε, στη συνεδρίαση της Επιτροπής στις 21 Ιουλίου, και για το Αρκαλοχώρι, και για τη Θήβα, «είπαμε ομόφωνα 20 άνθρωποι ότι και στη μία και στην άλλη περιοχή η παρατεινόμενη σεισμική έξαρση και πρόσθετα στοιχεία (…) μας δείχνουν ότι δεν αποκλείεται η γένεση ισχυρότερου σεισμού και στη μία περιοχή και στην άλλη, χωρίς να συνδέονται οι δύο περιοχές γεωδυναμικά».

Το ζήτημα της Θήβας επανεξετάζεται, καθώς συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.

«Θα πούμε ότι ο κίνδυνος πέρασε και δεν υπάρχει πλέον καμμία ανάγκη να εξακολουθήσουμε να εφαρμόζουμε το επιχειρησιακό σχέδιο “Εγκέλαδος” για τη Θήβα ή όχι; Αυτό είναι, κατά τη δική μου γνώμη, το κρίσιμο ερώτημα της σημερινής συνεδρίασης» δήλωσε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Σημειώνεται ότι συνεχίζεται ο έλεγχος των ζημιών που προκάλεσε ο πρόσφατος σεισμός στο Ηράκλειο της Κρήτης. Μέχρι στιγμής, έχουν κριθεί ως ακατάλληλα πάνω από 900 κτίρια, καθώς και 6 σχολικές μονάδες.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author