Έκλεισε η Εθνική Αθηνών – Λαμίας – Κλειστά σχολεία και απαγόρευση απόπλου (ΦΩΤΟ)

Estimated read time 1 min read

Μεγάλα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση σημειώνονται στη Μαγνησία. Συγκεκριμένα, χωρίς ρεύμα για πάνω από 12 ώρες είναι η Σκιάθος, η Σκόπελος και η Αλόννησος από αργά χθες τη νύχτα λόγω της πτώσης μεγάλων δένδρων πάνω σε καλώδια υψηλής τάσης, σε περιοχή του Νοτίου Πηλίου, που τροφοδοτούν την ηλεκτροπαροχή προς τις Σποράδες. 

Προβλήματα ηλεκτροδότησης σημειώνονται ακόμη σε Βόρεια Αττική, Εύβοια και χωριά της Ηπείρου.

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα εκπαιδευτικές δομές λόγω των χιονοπτώσεων σε πολλές περιοχές της χώρας. Στα σχολεία που θα είναι κλειστά οι μαθητές θα κάνουν τηλεκπαίδευση.

Στην Αττική κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών, εξαιτίας της κακοκαιρίας. Κλειστά λόγω του αυστηρού lockdown είναι ήδη όλα τα υπόλοιπα σχολεία.  (διαβάστε αναλυτικά εδώ)

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά για Κρήτη, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και, σύμφωνα με την ΕΜΥ, φθάνουν κατά τόπους τα 9 και 10 μποφόρ. 

Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια από το λιμάνι της Ραφήνας για Μαρμάρι και Κυκλάδες. Κλειστό είναι, επίσης, το λιμάνι του Λαυρίου και οι γραμμές Αγ. Μαρίνα – Νέα Στύρα, Αρκίτσα – Αιδηψός, Καβάλα – Πρίνος, Καβάλα – Λιμένας Θάσου και Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη.

Στο Πήλιο, το χιόνι έχει ξεπεράσει σε πολλά σημεία και το ένα μέτρο και σε πολλά σημεία η βατότητα των δρόμων είναι αδύνατη. Μέσα στην πόλη του Βόλου, όπου η συνεχής χιονόπτωση ξεπερνά τις 30 ώρες και συνεχίζεται έστω και με μειωμένη ένταση, το ύψος του χιονιού έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Η ίδια εικόνα και στα βόρεια προάστια του Βόλου όπου οι δυσκολίες είναι μεγαλύτερες αφού το χιόνι ξεπερνά τα 40 εκατοστά.

Στη Λάρισα τα ξημερώματα η θερμοκρασία έχει φτάσει τους -4 βαθμούς. Μηχανήματα του δήμου επιχειρούσαν όλη τη νύχτα ρίχνοντας αλάτι στους δρόμους για την προστασία από τον παγετό.

Στην κατάψυξη η Δυτική Θεσσαλία, καθώς οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τόσο στα ορεινά όσο και στα πεδινά αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στις περιοχές Καρδίτσας και Τρικάλων. Ειδικότερα, παγετός, τσουχτερό κρύο με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνι που σε ορισμένες ορεινές περιοχές φτάνει τα 70 εκατοστά.

Προβλήματα σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Κορινθίας έχουν προκαλέσει οι χιονοπτώσεις και ο παγετός, ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα των Περιφερειών και των δήμων εργάζονται συνεχώς, προκειμένου να μείνουν ανοικτοί οι δρόμοι.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ). 

Πηγή άρθρου www.902.gr

You May Also Like

More From Author