Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στη ΓΑΔΑ μεταφέρεται ο Γεωργιανός που συνελήφθη στον Έβρο

egklima-sta-glyka-nera-sti-gada-metaferetai-o-georgianos-poy-synelifthi-ston-evro-561366535

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) μεταφέρεται από τον Έβρο ο Γεωργιανός υπήκοος, ο οποίος συνελήφθη με πλαστά έγγραφα στα σύνορα, ενώ προσπαθούσε να φύγει από την Ελλάδα.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ο 32χρονος περιέγραψε έναν από τους δράστες – Θέμα χρόνου η σύλληψή τους

Ο 36χρονος πρόκειται να εξεταστεί από αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, οι οποίοι διερευνούν την υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης, από αδίστακτους κακοποιούς, μέσα στο σπίτι της, στα Γλυκά Νερά.

Ο ύποπτος θεωρείτο από το 2015 σεσημασμένος για κλοπές που είχε διαπράξει στον Έβρο. Ο άνδρας φέρεται να εμπλέκεται σε ληστεία η οποία διαπράχθηκε, τον περασμένο Μάρτιο, σε σπίτι ηλικιωμένων στο Πικέρμι, τους οποίους οι δράστες έδεσαν και χτύπησαν, όπως και την οικιακή βοηθό τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψε ταύτιση του DNA του 36χρονου με «ορφανό» δείγμα που είχε συλλεχθεί έπειτα από τη ληστεία στο Πικέρμι. Λόγω της μεθοδολογίας των δραστών και της βίας που χρησιμοποίησαν στο Πικέρμι, διερευνάται εάν ο 36χρονος εμπλέκεται και στη δολοφονία της 20χρονης στα Γλυκά Νερά.

⇒ Διαβάστε επίσης: Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία της Καρολάιν

Αστυνομικές πηγές αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να κληθεί στη ΓΑΔΑ και ο σύζυγος της 20χρονης, προκειμένου να βοηθήσει τους αστυνομικούς να καταλήξουν σε συμπεράσματα σχετικά με την εμπλοκή ή μη του 36χρονου.

Επί του παρόντος, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία λόγω των σφραγίδων που εντοπίστηκαν στο διαβατήριό του.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Παραγγελία εισαγγελέα για Γλυκά Νερά

Παράλληλα, οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζουν να εστιάζονται σε σεσημασμένους κακοποιούς, που έχουν διαπράξει με ιδιαίτερη βιαιότητα ληστείες, ενώ τα εργαστηριακά ευρήματα από τη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά, όπου οι τρεις κακοποιοί παρέμειναν για πολλή ώρα, αναμένεται να «ρίξουν φως» στην υπόθεση.

Από την πρώτη στιγμή, εξάλλου, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ασφάλεια Αττικής ήταν διάχυτη η πεποίθηση ότι οι δράστες του αποτρόπαιου εγκλήματος είναι επαγγελματίες ληστές με βαρύ παρελθόν στην παρανομία.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ήδη από τα πρώτα εικοσιτετράωρα μετά το φονικό, τα ξημερώματα της Τρίτης στα Γλυκά Νερά, αξιωματούχοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ήρθαν σε επικοινωνία με τους διευθυντές των σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας ζητώντας να ενημερωθούν πόσα και ποια άτομα που εξέτιαν ποινές φυλάκισης για ληστείες και κλοπές αποφυλακίστηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών. Καταρτίστηκε κατάλογος 100 ατόμων, από τα οποία όμως 20 έως 30 θεωρούνται «επαγγελματίες» κακοποιοί, ικανοί να έχουν εμπλοκή σε ένα τόσο βάρβαρο έγκλημα, όπως αυτό στα Γλυκά Νερά. 

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

More From Author