Άρση μέτρων: Γιατί απαγορεύθηκε η μουσική σε εστιατόρια και καφέ – Κοινωνία

Estimated read time 1 min read

“Με τη μουσική κολλάει ο ιός;” Αυτό είναι το ερώτημα που τίθεται απο χθες μετά τις διευκρινίσεις απο τον Νίκο Χαρδαλιά για το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαϊου.

Όπως είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, εστιατόρια και καφέ θα λειτουργούν μόνο σε υπαίθριους χώρους και μόνο για καθήμενους και δεν θα επιτρέπεται να ακούγεται μουσική. Εξαιτίας της απαγόρευσης κυκλοφορίας, τα καταστήματα αυτά θα κλείνουν στις 22:45, δηλαδή 15 λεπτά πριν την έναρξη του απαγορευτικού στις 23:00.

Το θέμα προκάλεσε αντιδράσεις και πλήθος σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το πρωί μιλώντας στο OPEN ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος εξήγησε τους λόγους που η Επιτροπή εισηγήθηκε την απαγόρευση της μουσικής στα καταστήματα εστίασης.

Οπως είπε “η μουσική επιβάλλει μεγαλύτερη ένταση φωνής και προσπάθεια από τους ανθρώπους να πλησιάσουν πιο κοντά για να ακουστούν και αυτό ευνοεί τη μετάδοση του ιού”.

“Δεν έχει να κάνει με τον ήχο, έχει να κάνει με το ότι προσαρμόζουμε τη φωνή μας” είπε συμπληρώνοντας οτι “δεν θα καταβάλλετε την εξτρά προσπάθεια που θα καταβάλλετε όταν θα χρειαστεί να μιλήσετε σε ένα χώρο που έχει δυνατή μουσική, η οποία στέλνει τα σταγονίδιά σας και τον ιό μακρύτερα από εκεί που τα στέλνει η φυσιολογική ομιλία”.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν ο κ. Εξαδάκτυλος είπε οτι “εγώ είμαι εδώ για να εξηγήσω ποια είναι η επιστημονική βάση στην οποία προτάθηκε το συγκεκριμένο μέτρο. Από εκεί και μετά το μέτρο προτείνεται, αν θέλει η Πολιτεία και η κοινωνία το εφαρμόζει. Εμείς έχουμε χρέος να σας πούμε ότι με αυτόν τον τρόπο θα είναι ασφαλέστερη η δραστηριότητα που ανοίγει, με τον άλλον τρόπο δεν θα είναι ασφαλής”.


Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



Πηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author