Άνοιξε η πύλη για το παραλιακό μέτωπο στα Βαρώσια – Οι πρώτες εικόνες

Estimated read time 1 min read

Φωτ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ

Φωτ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ

Άνοιξε πριν από λίγο η πύλη για το παραλιακό μέτωπο στα κατεχόμενα Βαρώσια, κάνοντας πράξη το επικοινωνιακό σόου που έστησαν από κοινού η Άγκυρα και η ψευδοκυβέρνηση του Ερσίν Τατάρ, με απώτερο στόχο την ενίσχυση της εκστρατείας του κ. Τατάρ στις «προεδρικές εκλογές» της Κυριακής.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι το μερικό άνοιγμα της παραλιακής ζώνης του Βαρωσιού θα λάμβανε χώρα σήμερα, Πέμπτη, το πρωί στις 11.00. Ωστόσο, άλλαξε η ώρα έναρξης της σχετικής τελετής από 11.00 σε 16.00.

Ζωντανή εικόνα μετέδωσε η Yeniduzen

 

Φωτ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ

Πληροφορίες από τα κατεχόμενα θέλουν εκπρόσωπους της τουρκικής κυβέρνησης να συμμετέχουν στην τελετή. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ώρα έναρξης της τελετής άλλαξε για αυτόν τον λόγο.

Φωτ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ

Καθώς πλησιάζει η ώρα του μερικού ανοίγματος της παραλιακής λεωφόρου και των οδών Δημοκρατίας και Κένεντι του Βαρωσιού, στην περιοχή συνεχίζονται οι εντατικές προετοιμασίες και εργασίες των συνεργείων του λεγόμενου δήμου της Αμμοχώστου.

Φωτ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ

Μέχρι στιγμής έχει ανανεωθεί το οδόστρωμα και έχουν απομακρυνθεί μπάζα από τα σημεία των Βαρωσίων, όπου θα αποκτήσει πρόσβαση το κοινό.

Φωτ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ

Υπενθυμίζεται ότι, κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ανοίγει τμήμα της παραλίας στο Βαρώσι, όπως εξαγγέλθηκε προχθές σε διάσκεψη Τύπου στην Άγκυρα από τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τον «πρωθυπουργό» Ερσίν Τατάρ.

Τις εξαγγελίες της τουρκικής πλευράς καταδίκασαν ξένες κυβερνήσεις και αξιωματούχοι, ενώ το ζήτημα θα θέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε εκτενώς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ για το θέμα.    

Ο Τατάρ ζητά πρόωρες «εκλογές»

Τη στιγμή που συνεχίζονταν οι προετοιμασίες στα Βαρώσια, ο κ. Τατάρ παραχώρησε συνέντευξη στην «Haber Kıbrıs», επαναλαμβάνοντας σε γενικές γραμμές τις γνωστές θέσεις του για σειρά ζητημάτων. Ο κ. Τατάρ, επίσης, εξέφρασε την απογοήτευση του για την απόσυρση του Κουντρέτ Όζερσαϊ και του κόμματος του από την «κυβέρνηση». Παράλληλα, ο «Πρωθυπουργός» ανακοίνωσε ότι το Κόμμα Εθνικής Ενότητας υποστηρίζει την ιδέα των πρόωρων «βουλευτικών εκλογών». 

Στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας για το άνοιγμα της παραλίας στην Αμμόχωστο στο Πολιτιστικό Κέντρο της κατεχόμενης Αμμοχώστου στη Δερύνεια, στο οδόφραγμα της πόλης, το οποίο αποτελεί και το τελευταίο σημείο ελεύθερης διέλευσης πριν την κατεχόμενη Αμμόχωστο.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author