Άμεσα ανακοινώσεις για τρεις γαλλικές φρεγάτες Belharra 

Estimated read time 1 min read

Την απόκτηση τριών γαλλικών φρεγατών τύπου Belharra, εκτός από τα έξι επιπλέον αεροσκάφη Rafale, αναμένεται να συζητήσουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, στο αποψινό δείπνο εργασίας στο Παρίσι.

Ο πρωθυπουργός επισκέπτεται  τη γαλλική πρωτεύουσα για τα εγκαίνια της έκθεσης «Παρίσι-Αθήνα: Γέννηση της Σύγχρονης Ελλάδας» στο Μουσείο του Λούβρου. Στο μενού όμως του δείπνου εργασίας θα τεθεί και η διεύρυνση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας- Γαλλίας, αλλά και η συμμαχία των δύο χωρών απέναντι στην οποία νέα κυβέρνηση προκύψει από τις γερμανικές εκλογές, με στόχο μετά το 2023 η ΕΕ να μην επιστρέψει στο Σύμφωνο Σταθερότητας ως είχε.

Οι γαλλικές φρεγάτες φέρονται να προκρίθηκαν ως καταλληλότερες για τις ελληνικές θάλασσες έναντι πχ των αμερικανικών. Εξετάζεται όμως σύμφωνα με πληροφορίες το ενδεχόμενο η χώρα μας να προμηθευτεί και αμερικανικές κορβέττες.

Οι ανακοινώσεις για τις φρεγάτες αναμένονται άμεσα, δηλαδή πιθανόν αύριο.

Ειναι χαρακτηριστικό ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στα σχετικά ερωτήμα των δημοσιογράφων κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών συνέστησε με νόημα… λίγη υπομονή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



Πηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author