Άγρια καταστολή στο κέντρο της Αθήνας

Estimated read time 1 min read

Διαδήλωση ενάντια στην κρατική καταστολή

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Νέο βροντερό «όχι» των κατοίκων των Εξαρχείων στα σχέδια για την υποτιθέμενη ανάπλαση στο λόφο του Στρέφη και την κατασκευή μετρό στην ιστορική πλατεία αλλά και ένταση με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών και κρότου-λάμψης στο ξεκίνημα της πορείας ενάντια στην εμπορευματοποίηση, την ανάπλαση, την αστυνομοκρατία και την καταστολή.

Η κινητοποίηση που είχε καλεστεί στα Προπύλαια αντιμετωπίστηκε εξαρχής με καταστολή με τους αστυνομικούς να δείχνουν με το «καλημέρα» τις διαθέσεις τους. Οι διαδηλωτές κυνηγήθηκαν άγρια με πολλούς από αυτούς να κατευθύνονται προς τα Εξάρχεια σημείο που θα κατέληγε η πορεία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, την πορεία συντονιστικού για την υπεράσπιση των Εξαρχείων, όχι απλά την «έσπασαν» πρίν ακόμα ξεκινήσει αλλά έδειραν και προσήγαγαν αλληλέγγυο κόσμο ανελέητα σε όλα τα στενά του κέντρου.

Από την αστυνομική «μανία» δεν ξέφυγαν ούτε οι φωτορεπόρτερς με τις πληροφορίες που φθάνουν να αναφέρουν πως δέχθηκαν χημικά στο πρόσωπο στην οδό Χαριλάου Τρικούπη κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Αύρες και ΜΑΤ έκαναν αισθητή την παρουσία τους στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας ενώ υπάρχουν πληροφορίες για αθρόες προσαγωγές (15).

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το νέφος δακρυγόνων στα στενά των Εξαρχείων.

 

Απάντηση στη Γενική Απεργία

«Ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, με τη στήριξη του Δημάρχου Αθήνας. Κώστα Μπακογιάννη, προχώρησαν στην άγρια καταστολή της κινητοποίησης του συντονιστικού δράσεων για την υπεράσπισης των Εξαρχείων. Μόλις οι διαδηλωτές κατέβηκαν από τα Προπύλαια, περικυκλώθηκαν από διμοιρίες των ΜΑΤ που εμπόδισαν την πορεία να βγει στο δρόμο και επιτέθηκαν με γκλομπ, με ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης ενώ εκτόξευσαν νερό από τον Αίανταα για να διαλύσουν την συγκέντρωση. Καταδίωξαν τους διαδηλωτές και προχώρησαν σε διαρκείς επιθέσεις στους δρόμους των Εξαρχείων» αναφέρει η δημοτική παράταξη «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας».

Και συνεχίζει: «Ο Δήμαρχος δίνει το πράσινο φως για την καταστολή των αγώνων που υπερασπίζονται τη δημοκρατία και την ελευθερία από την κυριαρχία των πιο βρόμικων και αδίστακτων συμφερόντων των κερδοσκόπων και της τουριστικής βιομηχανίας, ώστε να μπει φρένο στους Πάτσηδες και τους κομματάρχες της Ν.Δ., στυλ Κολωνού που θέλουν να κάνουν κουμάντο στις ζωές μας».

Τέλος, καλεί το κίνημα να δώσει απάντηση με τη Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη και στη συνέχεια στην πορεία του Πολυτεχνείου.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author