“Όρια ανάμεσα στην ιδιοκτησία και το δημοσιογραφικό έργο”

Οι συντάκτες της «Ε» και της «Κ.Ε.», που πήραμε μέρος στη συνέλευση της 10ης Αυγούστου 2010, συζητήσαμε και αποφασίσαμε τα εξής: * Διαφωνούμε με την απόλυση του διευθυντή σύνταξης Σήφη Πολυμίλη. Τη θεωρούμε άδικη, ανεξήγητη και ζητούμε την ανάκλησή της. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο πρόσωπό του. * Υπερασπιζόμαστε τις θέσεις εργασίας και δεν διαπραγματευόμαστε […]

Οι συντάκτες της «Ε» και της «Κ.Ε.», που πήραμε μέρος στη συνέλευση της 10ης Αυγούστου 2010, συζητήσαμε και αποφασίσαμε τα εξής:

* Διαφωνούμε με την απόλυση του διευθυντή σύνταξης Σήφη Πολυμίλη. Τη θεωρούμε άδικη, ανεξήγητη και ζητούμε την ανάκλησή της. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο πρόσωπό του.

* Υπερασπιζόμαστε τις θέσεις εργασίας και δεν διαπραγματευόμαστε τη μείωσή τους με απολύσεις.

* Ζητούμε από την ιδιοκτησία της εφημερίδας να μην παρεμβαίνει στη δημοσιογραφική λειτουργία ερήμην της διεύθυνσης και της βούλησης των εργαζομένων και να επαναφέρει στον εργασιακό μας χώρο την ομαλότητα και το αίσθημα της ασφάλειας που έχουν κλονιστεί.

* Ζητούμε από τη διεύθυνση να ασκήσει τα δικαιώματά της, διαφυλάσσοντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία και λειτουργία της εφημερίδας και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων.

* Θεωρούμε ότι υπάρχουν όρια ανάμεσα στην ιδιοκτησία και στο συντακτικό – δημοσιογραφικό έργο. Αυτά τα όρια θα πρέπει να γίνονται σεβαστά απ’ όλους.

* Ζητούμε από την ιδιοκτησία να σεβαστεί όσα το ψήφισμα περιέχει και να πάρει θέση το επόμενο διάστημα.

* Διατηρούμε το δικαίωμά μας να αντιδράσουμε με δυναμικό τρόπο και σε συνεννόηση με το συνδικαλιστικό μας σωματείο σε οποιαδήποτε απόπειρα μελλοντικής παραβίασης των παραπάνω.