“Καίνε” τα λουκέτα στην ΕΡΤ κι οι απληρωσιές στη Μακεδονία

Για το λουκέτο στον 9,58 σκόπευαν να μιλήσουν, σήμερα, στην έκτακτη συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΣΗΕΜΘ. Τελικά, όμως, συζήτησαν για όλη την ΕΡΤ3, αλλά και για τη… Μακεδονία. Βλέπετε, τα νέα από το συγκρότημα της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής δεν είναι και τόσο καλά. Η εκπρόσωπος της διοίκησης, Β. Σουλοπούλου, έχει διαμηνύσει πως σκοπεύει να πληρώσει […]

Για το λουκέτο στον 9,58 σκόπευαν να μιλήσουν, σήμερα, στην έκτακτη συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΣΗΕΜΘ. Τελικά, όμως, συζήτησαν για όλη την ΕΡΤ3, αλλά και για τη… Μακεδονία.
Βλέπετε, τα νέα από το συγκρότημα της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής δεν είναι και τόσο καλά. Η εκπρόσωπος της διοίκησης, Β. Σουλοπούλου, έχει διαμηνύσει πως σκοπεύει να πληρώσει στα… τέλη Σεπτεμβρίου τα δεδουλευμένα Ιουλίου και Αυγούστου. Κάτι που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα κληθούν να εργαστούν απλήρωτοι σε όλη την (απαιτητική) διάρκεια της ΔΕΘ.Τελικά αποφασίστηκε από την πλειοψηφία να επιχειρηθεί συνάντηση με την εκπρόσωπο της εργοδοσίας.

Όσον αφορά το κύριο θέμα, αυτό της ΕΡΤ3, περιέργως, το δ.σ. σκόπευε να ασχοληθεί μόνον με τον 958 και το λουκέτο στο “ραδιόφωνο του πολιτισμού”. Μάλιστα, για το θέμα της εκχώρησης ακίνητης περιουσίας της ΕΡΤ3 στο υπουργείο Οικονομικών (το οικόπεδο της Περαίας) ακούστηκε και η άποψη ότι κάτι τέτοιο δεν είναι -απαραίτητα- κακό!
Τελικά, το δ.σ. αποφάσισε να ζητήσει νέα συνάντηση με τον κ. Μόσιαλο (αφού στην πρώτη δεν έγινε διάλογος) κι εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφερεται ότι το δ.σ. παρακολουθεί με προσοχή τις εξαγγελίες του υπουργού Επικρατείας, θεωρεί πως πέτυχε η αυτονομία της ΕΡΤ3 κι υπογραμμίζει ότι αναβάθμιση σημαίνει νέα μηχανήματα και πλήρες προσωπικό. Καταδικάζει το λουκέτο στον 958 επειδή “διακόπτει μια παράδοση πολλών ετών” και “στερεί από το πρόγραμμα” έναν “πόλο πολιτισμού”.
Την ίδια στιγμή, στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ο διευθυντής ραδιοφωνίας Π. Νεράντζης ενημέρωνε τους εργαζόμενους. Κι ενώ εντός αιθούσης οι εργαζόμενοι μιλούσαν για “πόλεμο που αντιμετωπίζεται με πόλεμο”, εκτός αιθούσης τα παπαγαλάκια έκαναν τη δουλειά τους, τιτιβίζοντας τα νούμερα ακροαματικότητας του 958… Πάντως, εντός αιθούσης (όπου και η πλειοψηφία) συμφώνησαν πως το κλείσιμο δύο ραδιοφωνικών σταθμών (υπάρχουν και τα βραχέα τα οποία δεν μνημονεύτηκαν στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ) μόνον ως αναβάθμιση δεν μπορεί να υπολογιστεί.

Την ίδια στιγμή, οι συμβασιούχοι βρίσκονται σε αναταραχή, αφού τα λεγόμενα Μόσιαλου (“θα γίνει δραστική περικοπή συμβασιούχων”) δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια. Πάντως το δ.σ. της ΕΣΗΕΜΘ δεν πρόκαμε να ασχοληθεί με τη μοίρα τους.