Όλα ανοιχτά για νέα μέτρα, πλην της γενικής καραντίνας

Η επέλαση της «Όμικρον» δεν αφήνει πολλά περιθώρια ευελιξίας με την κυβέρνηση να έχει στο τραπέζι όλα τα πιθανά μέτρα που θα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, δεν απέκλεισε το μέτρο της επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού απέρριψε όμως το ενδεχόμενο να επιστρέψουμε σε lockdown.

«Πλην την γενικής καραντίνας, δεν αποκλείω κανένα άλλο μέτρο», τόνισε (ANT1) εκτιμώντας πως «για τις επόμενες 2-3 εβδομάδες θα έχουμε μεγάλη αναστάτωση στην ζωή μας, διότι θα έχουμε μια κορύφωση της πανδημίας» όμως «όσο δεν μεγαλώνει η πίεση στο σύστημα υγείας, δεν υπάρχει προοπτική για νέα μέτρα. Εάν τελικώς ληφθούν, αυτά θα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους» είπε και δεν απέκλεισε «την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού».

Η οικονομία

Όσον αφορά τα προβλήματα που προέκυψαν σε συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας ο υπουργός ανέφερε πως «αυτήν την εβδομάδα θα αποφασιστούν τα μέτρα για τους πληττόμενους κυρίως στον κλάδο της νυχτερινής διασκέδασης και των catering, που οι μεν έκλεισαν και οι δε είχαν 100% ακυρώσεις. Έχουν πληγεί πολλοί κλάδοι, αλλά όχι όλοι το ίδιο, είναι άλλο να κλείνει ένα μαγαζί και άλλο να έχει ωράριο έως τις δώδεκα τα μεσάνυχτα, όπως τα καταστήματα εστίασης. Πρέπει να τα δούμε και υπό το πρίσμα των δυνατοτήτων της οικονομίας, καθώς έχει ξεκινήσει μια καινούρια χρονιά».

Για το πλαφόν στα pcr tests

Με τις ουρές της ταλαιπωρίας να συνεχίζονται σχεδόν καθημερινά ο Αδ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στα pcr test που έχουν «κλειδώσει» στα ιδιωτικά κέντρα στα 60 ευρώ αφήνοντας «παράθυρο» αλλαγών καθώς «θα ξαναδούμε την τιμή του πλαφόν, σήμερα κιόλας θα ανοίξει αυτή η συζήτηση».

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr