Χρυσή Αυγή: Αφαντος ο υπαρχηγός, Χρήστος Παππάς -«Δεν θα παραδοθώ, περιμένω το Εφετείο», λέει μέσω του συνηγόρου του | ΕΛΛΑΔΑ

Στη διάθεση των Αρχών βρίσκονται πλέον όλα τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, εκτός από τον υπαρχηγό Χρήστο Παππά, που παραμένει άφαντος μέχρι στιγμής, και τον Γιάννη Λαγό που είναι ευρωβουλευτής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από την Αστυνομία έχουν ξεκινήσει έρευνες προκειμένου να εκτελεστεί η καταδικαστική απόφαση εις βάρος του Χρήστου Παππά, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί.

Στο πλαίσιο των αναζητήσεων, κλιμάκια της Ασφάλειας έκαναν έρευνες σε τρία σπίτια του ναζιστή υπαρχηγού της οργάνωσης, ένα στο Ίλιον και δύο στου Παπάγου, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ αναμένεται έρευνα σε ένα ακόμα σπίτι ιδιοκτησίας του, στα Γιάννενα.

Συνήγορος Παππά: Συνειδητή η απόφασή του να μην παραδοθεί

Ο συνήγορος του Χρήστου Παππά δήλωσε ότι ήταν συνειδητή η απόφαση του πελάτη του να μην παραδοθεί. «Ο πελάτης μου έχει τις απόψεις του. Θα σταθμίσει το γεγονός ότι μπορεί να εκτίσει μία ποινή, η οποία στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο μπορεί να μην επικυρωθεί. Σε αυτή την περίπτωση ποιος θα του δώσει πίσω τα χρόνια που έκανε φυλακή; Προς το παρόν, είναι συνειδητή επιλογή του να μην εμφανιστεί ενώπιον των Αρχών», δήλωσε ο κ. Περικλής Σταυριανάκης.

Ο Χρήστος Παππάς, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, είχε την υποχρέωση, βάσει περιοριστικών όρων, να δίνει το «παρών» κάθε 1η του μήνα στο αστυνομικό τμήμα Παπάγου, κάτι που τηρούσε μέχρι και αυτόν τον μήνα απαράβατα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, μέχρι το 2015 από το δικαστήριο του είχαν επιβληθεί οι όροι να παρουσιάζεται τρεις φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα, αλλά αυτό άλλαξε με βούλευμα και μεταβλήθηκε σε μία φορά τον μήνα, κάτι που τηρούσε απολύτως τυπικά μέχρι και αυτόν τον μήνα. Τις τελευταίες μέρες όμως έχει εξαφανιστεί.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν πιθανό να εμφανιστεί τελευταίος, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, για να δημιουργήσει εντυπώσεις, αλλά αυτό δεν μειώνει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Κρατούνται 22 στη ΓΑΔΑ

Μέχρι αυτή την ώρα, μετά την εμφάνιση και των τελευταίων του «διευθυντηρίου» της οργάνωσης που προσήλθαν αυτοβούλως, στη ΓΑΔΑ κρατούνται συνολικά 22 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος, ενώ άλλοι 10, ανάμεσά τους και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, συνελήφθησαν στο Εφετείο, όπου ήταν παρόντες την ώρα της ανακοίνωσης της τελικής απόφασης, και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Μεταγωγών.Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr